10 saker du inte visste att du accepterade genom att gå med på Facebook och andra webbplatser

10 saker du inte visste att du accepterade genom att gå med på Facebook och andra webbplatser

Närhelst där prenumerera på en webbplats, börja använda ett program, du ombeds alltid att acceptera en lång lista med regler och villkor för användning: så länge att för nästan alla användare förvandlas denna procedur till ett blindklick på bekräftelseknappen.

De flesta av dessa riktlinjer innehåller regler för Integritet, förvaltning av data och förebyggande mot felaktig användning tjänst, men i praktiskt taget vilket kontrakt som helst kan du hitta något konstigt tillstånd som du, utan att veta det, troligen redan bryter mot.

LÄS OCH: Så här tar du helt bort Facebook från dina liv

Så här är en lista 10 regler som du accepterade genom att prenumerera på några av de mest kända sociala nätverken:

1. Facebook har rätt att använda dina foton och videor för sina egna syften

Du är inte stolt över tanken att se ditt semesterfoto eller videoklipp från kvällen med dina vänner i ett reklam- Facebook? Tja, synd, för genom att prenumerera på webbplatsen i blått och acceptera användarvillkoren har du beviljat den, så helt gratis, rätten att använda immateriella rättigheter som du laddat upp till det sociala nätverket.

Kom ihåg: du är fortfarande ägare till allt ditt innehåll, men Facebook kan använda det efter behag och också bevilja andra den här rätten. Det enda sättet att återkalla denna befogenhet är att ta bort innehållet från webbplatsen.

Om denna möjlighet verkar överdriven, var dock inte så förvånad: Twitter, Google och Instagram har mycket liknande klausuler i sina regler.

2. Du kan inte använda Facebook om du har dömts för sexuella övergrepp

Vi hoppas att detta inte är fallet med någon av våra läsare, men för när den kan delas kan vi inte låta bli att erkänna att det är en helt unik regel som finns i användarpolicyn för en webbplats.

3. Du är skyldig att hålla din information uppdaterad

Om du är registrerad på Facebook, med tanken att använda det “när det händer”, vet du att detta förmodligen inte är fallet: för att hålla kontot säkert kräver det sociala nätverket att du hålla informationen uppdaterad Kontakt. Det finns ingen specificerad tidsram för att uppdatera din e-postadress, men vi har mycket mer exakt information om mobilnumret: om du ändrar det har du 48 timmar för att uppdatera din profilinformation.

4. Hur du navigerar på Twitter och hur kom du dit

Twitters sekretesspolicy ger företaget tillstånd Hålla reda på din IP-adress, webbläsartyp, operativsystem, ursprungssida, besökta sidor, plats där du är, mobiloperatör, enhets- och applikationsidentifierare, söktermer och cookieinformation. Återigen dock inget nytt: Google gör i princip samma sak.

5. Du har ingen rätt att reservera ett användarnamn

Även om du vill se till att ditt barn fortfarande har det perfekta användarnamnet för dem när de är tillräckligt gamla för att använda Twitter, kan du inte registrera den i vänteläge för närvarande: oroa dig inte för mycket: Twitter raderar vanligtvis konton efter sex eller nio månaders inaktivitet, så det är fortfarande osannolikt att du skulle ha kunnat behålla den hela tiden.

6. Det är förbjudet att publicera sexuellt provocerande innehåll

Till skillnad från Facebook och Twitter, som bara förbjuder nakenhet, Instagram verkar sänka fältet tillåtet till en lägre nivå, även om själva regeln inte är särskilt specifik

7. Om din idé inspirerar till förbättringar kan Instagram använda den

Villkoren för användning av webbplatsen understryker att “företaget vanligtvis inte accepterar eller tar hänsyn till innehåll, information, idéer, förslag eller annat material som inte specifikt begärs”. Men det specificeras också hur om din idé av någon anledning skulle fånga en anställds uppmärksamhet, kan Instagram använda den utan att betala dig någon kredit.

8. Du kan inte lägga till någon du inte riktigt känner

Denna regel kommer inte att överraska dig särskilt om du redan är bekant med plattformen: innan du kan bjuda in någon att ansluta till dig på LinkedIn måste du faktiskt ange anledningen till att du känner till dem. Om du inte har en gemensam skola eller arbetsplats och inte ens en e-postadress kopplad till personens konto kommer du inte att kunna.

9. Din profil kan inte främja eskorttjänster och prostitution, även om det är lagligt där du bor

Om, låt oss föreställa oss att du var chef för ett helt lagligt företag som ger kunderna möjlighet att ha “företag”, kan du inte använda LinkedIn: du är emot reglerna.

10. Du kan inte ljuga

Förmodligen den svåraste regeln att bryta, med tanke på de vanliga vanorna idag om användningen av sociala nätverk: LinkedIn kan eliminera användare som lägger till felaktig information i sin profil. Hur som helst är det ofta lätt för potentiella arbetsgivare att ta reda på det, förutom att det är förbjudet är det inte värt det.

GATA: Mashable