4 knep för att öka produktiviteten genom att utnyttja sinnet

4 knep för att öka produktiviteten genom att utnyttja sinnet

Frantic rutiner och arbetsrytmer som är mer lämpade för en maskin än i mänsklig skala återspeglas ofta i en produktivitet dämpad och brist på lugn på arbetsplatsen.

I den här artikeln riktad till alla arbetare vill vi visa dig hur du lär dig om och hanterar sinnets kraft för öka produktiviteten respekterar dess gränser.

Lär känna ditt sinne

Det bästa sättet att kontrollera ditt sinne är att känna till det. Klichéen att lite är känt om hjärnan och att den endast används vid 10% av dess potential är två falskheter utan någon vetenskaplig grund.

hjärna mriAtt ha ett minimum av kunskap om hur sinnet fungerar och vilka fysiologiska mekanismer som ligger bakom inlärning, tydlighet och trötthet kan hjälpa dig att maximera hur få ut det mesta av din hjärna i dagliga aktiviteter.

I detta avseende är online-resurserna nästan oändliga, med början på den välbekanta Wikipedia, där du kan lära dig mer om vilka hjärnregioner som tillskrivs huvudfunktionerna.

Kontrollera om det finns osäkerhet

hjärnans produktivitet

Människans största evolutionära fördel är utan tvekan den kreativitet. Denna aspekt av vårt sinne uttrycks bäst i en fridfull och “bekymmersfri” arbetsmiljö.

När sinnet är i osäkerhet och osäkerhet, och därför av rädsla, blockeras innovationsprocesserna, kopplade till frontloben, av den mest primitiva delen av vår hjärna.

Cyklisk produktivitet

hjärnans produktivitet 2

Som du kanske redan vet präglas våra dagar av dygnsrytmen, den normala följd av fysiska förändringar som sker i kroppen under 24 timmar.

De mest kända faserna i denna dagliga cykel är sömnens (t.ex. REM), men det finns också dagliga mikrocykler under vilka våra koncentrationstillstånd suppleanter. För detta finns det flera arbetsmetoder som hjälper dig att följa din ideala rytm.

Bland dessa är Pomodoro-tekniken en av de mest kända, men den är inte nödvändigtvis lämplig. En bra allmän metod är att dela upp arbetet i 90-minuters cykler med intervall på 15-minuters pauser; om trötthet kommer tidigare kan du alltid förutse pausen för återfå koncentrationen.

Flödesspelet

hjärnans produktivitet 3

En av produktens värsta fiender är distraktion. E-post, samtal, meddelanden och allmänna ljud är bara några av de faktorer som kan ta värdefull uppmärksamhet från jobbet.

Att försöka att bibehålla koncentrationen i bästa fall är det bra praxis, förutom de mest uppenbara enheterna som att koppla bort telefonen och olika meddelanden, att dela upp arbetet i ett flöde av mikroaktiviteter med kortvarig utgång.

Tack vare detta etapplopp kommer det att vara möjligt att kanalisera uppmärksamhet lite i taget och undvika att falla i den farliga fällan göra flera saker samtidigt hektisk.

LÄS OCH: Alkohol: sju myter att skingra

Uppenbarligen är dessa tips inte alltid 100% tillämpliga, men du kan alltid använda dem för ändra din arbetsstil lite, hoppas kunna göra det till slutet av dagen med fler mål slutförda och mindre trötthet att ta hem.

Via: Nästa webb