5 funktioner jag älskar med mitt Google Home

 Med röstgenvägar kan du få Google Home att säga vad du vill!  (video)

Vi ser alla fram emot härlighetens ankomst Google Assistant på italienska som äntligen låser upp många intressanta funktioner i röstassistenten att vi hittills bara kan försöka genom att ställa in din smartphone (om den stöds) på engelska. Om detta evenemang lovades i slutet av 2017 finns det inget datum för lanseringen i vårt land Google Home, det är den lilla hemapparaten som aktiverar assistenten utan att behöva använda smarttelefonen.

Vi hade inte redan granskat Google Home och idag återvänder vi för att prata om det, för 8 månader senare använder jag fortfarande Google Home dagligen och även om det engelska språket inte gör det till det mest intuitiva av enheterna lyckas det fortfarande ge mig viss tillfredsställelse. Låt oss ta reda på vad som är de 5 saker jag uppskattar mest med mitt Google Home.

1. Kontrollera Spotify

Fram till för några dagar sedan användningen av Spotify på Google Home var det ett privilegium för dem som hade Premium-kontot, nu är det för alla. Bekvämligheten med att stämma musik så var anmärkningsvärd, och Home ljudkvalitet visade sig vara tillräcklig för att fylla ett stort rum, även långt från maximala volymer. Du kan starta musiken från en viss artist, eller en specifik spellista eller ett visst album. Lyckligtvis för mig lyssnar jag inte på mycket italiensk musik eftersom jag hittills fått honom att förstå namnet på låten med en engelsk accent hade varit svårt (men inte omöjligt!).

Mycket intressant då erkännandet av mer separata poster i familjen. Varje komponent kan sedan be om att spela en låt och automatiskt vet Home från något Spotify-konto att fiska. Sedan bara ett “” för att lägga till låten i ditt musikbibliotek. Det är också nyfiken att det generiska kommandot ”genererar en slumpmässig spellista med låtar från biblioteket och inte, ofta lämpligare än Daily Mix som erbjuds av Spotify själv.

2. Slå på och av lamporna

Under lång tid var listan över produkter som är kompatibla med Home så omfattande men ofta reserverad endast för produkter som finns i USA, med det enda undantaget Philips. Men utan att ha en Hue-lampa i huset var jag tvungen att vänta tills Yeelight har inte infört inbyggt stöd för sina lampor inom Home. Du kan sedan gruppera lamporna efter område och sedan välja att bara styra några av dem. Förr eller senare måste jag dock komma ihåg att ändra namnet på mitt vardagsrum från “Living Room” till “Living Room”, för Home är ännu inte så flexibelt att förstå väl “.

3. Timer för köket

Det är trivialt, det här är lite men säkert. Men det är fortfarande bekvämt att inte behöva ta någon enhet ur fickan och bara säga “”. Nice varierande svar från Home som ibland också innehåller ett ““. Det är också möjligt att fråga Home hur mycket som är kvar till slutet av timern. Det finns många mer detaljerade användningsområden för detta som vi kan använda Home, men i vissa fall är det ännu snabbare att lyfta telefonen från bordet och söka på italienska efter vad vi ville ha.

4. Kontrollera luftkonditioneringen

En av de stora nyheterna under de senaste veckorna, och en av de som fick mig att skriva den här artikeln, är verkligen införandet av stöd för Tado och därför bland dessa också Tado Intelligent Air Conditioning. Det hanterar perfekt de olika zonerna, associerar samma rum som du hade associerat med dem, till exempel också för lamporna och det är därför möjligt att be om en viss temperatur och se att luftkonditioneringarna slås på är verkligen magiskt. Ny magi.

5. Lägg till saker i inköpslistan

Det finns inget tråkigare än att behöva ta ut telefonen bara för att lägga till ett magert objekt i din inköpslista, bara för att komma ihåg sekunder efter att du har lagt tillbaka den i fickan på var du ska lägga till ett nytt objekt. Att lägga till objekt med röst är mycket bekvämt. Den enda anmärkningen är det faktum att nu inköpslista har sin egen dedikerade post (finns här shoppinglist.google.com) och finns därför inte längre i en anteckning inom Keep.

Detta var mitt urval av de 5 skälen till att jag älskar mitt Google Home, vilket också är de 5 skälen till att jag hatar Google för att (än en gång) vara så långsam att ta till andra länder än de där det engelska språket används. Tyvärr har Google bekräftat att ögonblicket när assistenten anländer på italienska inte kommer att sammanfalla med ankomsten av italienska till Google Home. Väntetiden är fortfarande lång.