5 säkerhetsskäl att byta från WhatsApp till Signal

Security Reasons to Switch from WhatsApp to Signal

Låt oss ta en titt på 5 säkerhetsskäl att byta från WhatsApp till Signal som du borde veta och som kommer att gynna dig när du skyddar din integritet och data i din smartphone

[dropcap]W[/dropcap]hatsApp är förmodligen den mest använda sociala medietjänsten i hela världen, anledningen till dess framgång är de fantastiska funktionerna och funktionerna den ger användarna och bortsett från alla dessa är kvaliteten på den säkerhet den ger användarna. Slut-till-slut-kryptering av meddelanden medan den introducerades till WhatsApp hjälpte den att bli mer populär bland användarna och folket började bara flytta från någon annan social medietjänst till WhatsApp. För din information, låt oss berätta att säkerheten som WhatsApp integrerar i tillhandahålls av Open Whisper System: s säkra protokoll och flera andra populära som Facebook Messanger, Google Allo använder också samma protokoll för säkerhetsbehörigheter. Motivet med att berätta om Open Whisper System är nu att vi faktiskt kommer att diskutera den sociala mediatjänsten som heter Signal som endast skapas av Open Whisper System. Och här i den här artikeln kommer vi att berätta om säkerhetsskälen för att byta från WhatsApp till den liknande tjänsten Signal. Om säkerheten är ditt huvudsakliga fokus för socialtjänsten, läs om signalen och den är över WhatsApp i den här artikeln, bara läs den nu!

Läs också: Hur hackare hackar WhatsApp-konto

5 säkerhetsskäl att byta från WhatsApp till Signal

Nedan följer säkerhetsskäl som du borde veta som får dig att byta från WhatsApp.

Läs också: Topp 7 bästa nedladdningshanteraren för din Android-smartphone

# 1 Metadata-kryptering

Säkerhetsskäl att byta från WhatsApp till Signal

Medieinnehållet du delar via WhatsApp har metadata fortfarande inte krypterade och det betyder att säkerhetspriserna för metadata inte är särskilt starka. Metadata lagrar data som bildstorlek, pixlar, kameramodell osv. Signalen å andra sidan ger full säkerhet för metadata och är också krypterad.

# 2 Kryptering i appen

Säkerhetsskäl att byta från WhatsApp till SignalSäkerhetsskäl att byta från WhatsApp till Signal

Meddelandena som lagras på din enhet är inte krypterade alls och det betyder att vem som helst kan komma åt dina meddelanden när enheten är i deras händer! I Signal krypteras alla meddelanden långt innan de sparas i den lokala enhetsannonsen för ändamålet används någon slags lösenfras som endast definieras av användarna.

# 3 Backup: s kryptering

Säkerhetsskäl att byta från WhatsApp till SignalSäkerhetsskäl att byta från WhatsApp till Signal

Säkerhetskopiorna för meddelandena som skapas i WhatsApp är inte alls krypterade och det betyder att dina meddelanden kan nås lika av hackarna men om vi talar om signalen ger den en väldefinierad kryptering av de meddelanden som säkerhetskopieras av användarna .

Läs också: Topp 10 bästa Android-spel för flera spelare att spela med dina vänner

# 4 WhatsApp är proprietärt

WhatsApp tillhandahåller ingen information om källkoden för den kryptering som den tillhandahåller medan användarna därför inte kunde definiera den exakta styrkan för den kryptering de faktiskt använder. Signal ger bort öppen källkod för kryptering av meddelandena och därför kan människor testa och göra ändringar i kryptering av meddelanden!

# 5 Bättre säkerhetsfokuserade inställningar

Säkerhetsskäl att byta från WhatsApp till SignalSäkerhetsskäl att byta från WhatsApp till Signal

Det finns en funktion i Sigal genom vilken auto-förstör meddelanden kan skickas till folket som är mycket mer meningsfullt när det gäller säkerhet. Det finns flera andra sådana funktioner i Signal som alla är relaterade till säkerheten för meddelandena och konversationerna som användarna gör.

Läs också: Topp 7 bästa gratis podcastappar för din Android-smartphone

Så det här var de 5 säkerhetsskäl som vi föredrar att du byter från WhatsApp till Signal och hoppas att du kanske har gillat alla de säkerhetskanter som Signal lovar över WhatsApp. Min enda preferens är att om säkerhet är den nödvändiga kolven för dina transaktioner, varför byta till WhatsApp som hyr sitt säkerhetsprotokoll från utvecklarna av Signal, varför inte bara gå till signalen. Det är nu upp till dig att antingen byta till Signal eller fortsätta använda WhatsApp!