80 000 kodade videor laddade upp till YouTube

80 000 kodade videor laddade upp till YouTube

Röda rektanglar, blå rektanglar och monotonljud cyklar i elva sekunder. Detta är receptet för tiotusentals video- laddas upp till YouTube-profilen. När de når totalt 80 000 videor, med ett genomsnitt på 400 per dag och totalt 236 timmar, har dessa klipp väckt nyfikenhet hos många internetanvändare.

LÄSA OCKSÅ: Oculus VR tänker på ett virtuellt onlinespel för en miljard människor

Ända sedan den första som märkte fenomenet publicerade han en artikel om det har det varit en följd av teorier: från det kodade meddelandet som lämnats av utomjordingar till datavirus utom kontroll. Nu behandlar även andra tidningar ärendet.

De påstås tillskrivas dessa videor till Isaul Vargas, en utvecklare som enligt tidningen skulle ha publicerat dem efter en konferens. Den misstänkta förnekar emellertid någon anslutning och teoretiserar i sin tur att klippen kan vara enkla tester för multimediauppspelningsenheter.

Under tiden har hon hittat avvikelser i två videor. I det första, endast synligt för franska användare och efter betalningen av 1,99 €, visas ett klipp av tecknade filmer, medan det andra, förutom de vanliga rektanglarna och ljuden, visas ett nattfoto av Eiffeltornet och ett ansikte i sex sekunder omöjlig att skilja. För att göra den sista videon ännu mer nyfiken, en kommentar av Webdriver Torso: “Matei är mycket intelligent”.

Uppenbarligen varje försök att kontakta igenom Youtube det gick förgäves och vissa saker är väldigt få. Konspirationsteoretiker och alienologer, alltid i spetsen för sådana frågor, kommer att ha något att prata om, åtminstone så länge de bakom denna enorma samling videor ger direkta förklaringar.

Gata