900-serien av iRobot är berikad med den “billiga” Roomba 960 (foton och video)

900-serien av iRobot är berikad med den

Familjen till robot dammsugare Roomba av iRobot har berikats med en ny medlem: det är det Roomba 960, billigare modell än “storebror” Roomba 980.

Dammsugaren kommer faktiskt att säljas till 700 dollar, exakt 200 dollar mindre än Roomba 980: a pris vilket därför förblir högt, om än inte så högt som konkurrenten Dyson 360 Eye, men som tillåter det amerikanska varumärket att konkurrera med de nya konkurrenterna i sektorn.

LÄS OCH: Priser på Roomba 980

Prissänkningen beror dock på vissa kompromisser utförs på enhetshårdvaran: Roomba 960 använder samma rengöringssystem som föregående generation och erbjuder en batteri med lägre kapacitet, som kan garantera 75 minuters autonomi mot Roomba 980: s 120.

Roomba 960, som fortfarande ärver alla “smarta” funktioner från den avancerade modellen, till exempel möjligheten att styras av smartphone-appen, Visual Localization-navigationssystemet eller Dirt Detect Series II-funktionen, som koncentrerar rengöring om en punkt är särskilt smutsig, den säljs redan i USA och Kanada, men det finns ingen information om dess ankomst till den gamla kontinenten.

Uppdatering 28/09: pris och tillgänglighet i Italien

Roomba meddelar idag att dess 960 officiellt anländer Italien. Som alltid är priserna här högre och faktiskt att ha en Roomba 960 det tar 899 €. Om figuren inte skrämmer dig, vet du att du redan kan hitta den på Amazon Italien, bland annat med Prime Shipping.

iRobot utökar sitt utbud av anslutna produkter med Roomba 960®

Här är Roomba 960 robotdammsugare, kompatibel med iRobot HOME-appen, liksom den nya golvrengöringsrobot som kan tvättas, Braava jet®.

Turin, 28 september 2016 – iRobot, ett ledande företag inom produktion av lösningar med robotteknik, presenterar Roomba 960® robotdammsugare.

Roomba 960® – den andra av modellerna i 900-serien som presenteras av företaget Bedford – förenklar kartläggnings- och navigationsfunktioner genom stöd av “Visual Localization” och appkontroll. Med försäkran om systematisk och mycket effektiv rengöring är iRobot Roomba 960 nu tillgänglig för ett större antal kunder. För att försegla en ytterligare förlängning av sin serie anslutna produkter tillkännager dessutom iRobot kompatibiliteten för iRobot HOME-appen med tvättroboten som kan tvätta, Braava jet.

“IRobot leder viktiga ansträngningar för att ta till vara värdefulla möjligheter inom sektorn för anslutna hem och i detta ljus är vi mycket nöjda med att göra vår appkompatibilitet med Roomba 960 och Braava jet tillgänglig för kunder”, säger Colin Angle, president och VD för iRobot. ”Detta är en milstolpe i vår historia eftersom det gör att vi kan erbjuda ett mer tillgängligt Roomba med kartläggningsmöjligheter och spännande molnrelaterade funktioner. iRobot har för avsikt att vidareutveckla robotteknik med anslutning och sträva efter att säkerställa att våra kunder får en optimerad upplevelse och att våra produkter spelar en större roll i det smarta hemmet ”.

IRobot Roomba 960® robotdammsugare

Tack vare det intelligenta Visual Localisation-systemet, styrning via HOME-appen med trådlös anslutning och en femfaldig sugkraft jämfört med föregående generation av Roomba-robotar1, ger 960 dig renare golv i hela hemmet. Den nya modellen innehåller de flesta av de utmärkta funktionerna som finns på alla de senaste generationens Roomba-dammsugare, inklusive Aeroforce-borstfria utsug, som förstärker sugkraften som kräver mycket lite underhåll, Dirt Detect ™ Series II-tekniken, som identifierar smutsigare områden och ber Roomba att fokusera på dem och den speciella funktionen i 900-serien, som gör att roboten kan ladda och automatiskt återuppta arbetet där den slutade, tills hela lägenheten städas2.

IRobot HEM-app för tvättrobot som kan tvätta, Braava jet

iRobot HOME är också kompatibel med Braava jet. Appen, tillgänglig för Android och iOS, låter dig starta och stoppa Braava-jetens arbetssession med Bluetooth®-stöd, starta roboten i SPOT-läge för målinriktad rengöring på ett särskilt smutsigt område, minska mängden vatten används i skrubb- och våtrengöringsläge, vid behov, få detaljerad produktinformation och kontakta kundsupport.

Tillgänglighet och pris

Det rekommenderade priset för Roomba 960® – tillgängligt på Amazon – är 899,00 euro.

Via: TechCrunch