Airbus kommer att bygga satelliter för att föra internet till hela världen

Airbus kommer att bygga satelliter för att föra internet till hela världen

Utmaningen för föra internet till alla länder i världen är berikad med en ny komponent: OneWeb, startupen grundad i samarbete mellan Jungfru är Qualcomm, har i själva verket beslutat att delta i tävlingen med rak ben genom driftsättning till Flygbuss, Europeiska flygplanstillverkare, konstruktion av 900 satelliter för ändamålet.

För att starta en dimension av projektet bör det noteras att små satelliter, var och en av vikt De väger endast 150 kg och kostar mindre än 500 000 dollar vardera, men när de väl startat i omlopp kommer de att bilda en konstellation som är ungefär tio gånger större än någon annan uppsättning satelliter som för närvarande finns.

LÄS OCH: SpaceX siktar också på internet: satelliter för den globala anslutningen

Också arbetstider verkar förvånansvärt snabbt: efter en testkonstruktion av endast 10 satelliter, tillverkade i Toulouse-fabriken, kommer den faktiska produktionsfasen att starta, vilket kommer att leda till lansering av 700 satelliter senast 2018. De återstående 200 kommer att förvaras på marken, redo vid behov.

De utmanande som är redo att slåss mot varandra i utmaningen för internet är därför alla på jobbet: vem vinner? SpaceX eller OneWeb med sina satelliter, Facebooks drönare eller Googles ballonger?