Alexa och A2A tillsammans för att hjälpa medborgarna i separat insamling av avfall (foto)

Alexa och A2A tillsammans för att hjälpa medborgarna i separat insamling av avfall (foto)

Det händer ofta att du befinner dig i en situation där du inte vet hur du ska kasta bort en viss produkt eller ett visst material, till exempel pizzakartong, olja som används för att grilla eller en aluminiumburk. Från och med idag, för alla som begär det, kommer Alexa att kunna hjälpa medborgarna i den goda praxis som tar namnet på återvinning, också tack vare samarbetet med A2A.

För att till exempel veta rätt behållare i vilken en produkt måste kastas, fråga bara eller. Informationen om insamling av avfall lämnades exakt av företagen i A2A-gruppen (Amsa, chef för miljötjänster i Milano, Saronno och 11 milanesiska kommuner e Aprica, som istället verkar i Brescia, Bergamo, Como och andra 68 kommuner).

LÄS OCH: PS5 i förbeställning: Så här köper du den på Unieuro, Euronics och MediaWorld

Medborgare som bor i dessa områden kommer att få information lokaliserad enligt kommunen, samt informera om förekomsten av ad hoc-regler för avfallshantering. Alla de som inte bor i dessa områden har inget att frukta, Alexa kommer att ge dem ett förslag baserat på A2A-indikationer, kort sagt generiska riktlinjer som är giltiga överallt.

Källa: iPresslive