Alla nyheter för tvOS från WWDC 2016 och hur de kommer att förbättra Apple TV

Alla nyheter för tvOS från WWDC 2016 och hur de kommer att förbättra Apple TV

Efter watchOS är det tur tvOS är Apple TV på scenen vid WWDC: s keynote 2016. Efter lite beröm för tillväxten av systemet sedan lanseringen av fjärde versionen av Apple TV, med 6000 inbyggda appar och 1 300 videokanaler, är det nyhetens tur att tvOS 10 kommer medföra.

De är inte många eller för slående, särskilt för att vissa inte kommer att beröra Italien (där Siri fortfarande gömmer sig), men ändå intressanta. Förutom nyheter om app-sektorn, till exempel ankomsten av Sling till sommaren, Fox Sport som kommer att stödja upp till fyra evenemang samtidigt, molotov.tv Sketchapd party-spelet kommer nästa månad, här är vad nästa tvOS.

Apple TV Remote-app: alla kommandon för den fysiska fjärrkontrollen kommer nu på skärmen på iPhone och iPad, med enapp för att styra Apple TV komplett med stöd för att skriva in text med tangentbordet. Väldigt bekväm.

Förbättrad Siri: en nyhet som för närvarande inte berör Italien, där den inte finns Apple TV med Siri, är den smarta röstsökningen som nu fungerar med Youtube och tillåter lansering av strömmande kanaler med röstkommando

Enkel inloggning: just när det gäller direktuppspelningskanaler, de som är kopplade till betalda tjänster, funktionen enkel inloggning låter dig göra en enda inloggning på Apple TV för att låsa upp åtkomst till alla kanaler. Även här en extra bekvämlighet jämfört med att man måste utföra den manuella proceduren för varje enskild kanal.

Mörkt tema (mörkt läge): Perfekt för kvällen eller för de som älskar svarta toner, det nya mörka temat förvandlar tvOS hemgränssnitt med en mörkgrå bakgrund

Ladda ner kanaler från iPhone och iPad: att lägga till nya kanaler blir ännu enklare eftersom du kan göra det direkt från din iOS-enhet

När det gäller nyheterna som direkt påverkar utvecklare finns det Replay-kit, Photo-kit, för att få tillgång till foton på iCloud, Home-kit, för hemautomation eller stöd för upp till 4 styrenheter, uppenbarligen riktade till spelutvecklare. Flera små innovationer som gör Apple TV mer komplett, vilket för närvarande är utvecklarnas befogenhet. där Förhandsgranskning av utvecklare är tillgänglig från idag, medan tvOS 10 kommer fram Apple TV fjärde generationen under den kommande hösten.

tvOS wwdc 2016