Amazon Echo: den nya Alexa Home Theatre-funktionen anländer

Det är (ännu) inte sent för ett eko vid jul: här är modellerna som erbjuds

Alexa- och Fire TV-enheter fortsätter att förbättras och möjligheten att länka kompatibla Echo- och Fire TV-enheter med varandra introduceras nu. Användare kan alltså titta på sina favoritprogram och filmer på Fire TV genom att lyssna på ljudet via Echo-enheter, i kombination med en trådlös ljudanslutning.

Tack vare det nya systemet, anslutet utan användning av kablar, kommer användarna att kunna välja hur de ska konfigurera sina högtalare, inuti vardagsrummet, inklusive konfigurationer 1.0 och 2.0, och för dem som äger Echo Sub, även konfiguration 1.1 och 2.1.

För ägare av nuvarande generationer av Echo och Echo Plus är det möjligt att njuta av Dolby Audio utan ledningar, medan det för kunder som har köpt Echo Studio är möjligt att njuta av Dolby Atmos-kvalitet.

Hur man kommer igång:

1) Anslut din Fire TV och önskad Echo-enhet (en eller flera) till samma nätverk och Amazon-konto.

2) I Alexa-appen väljer du “Enheter” -ikonen längst ned till höger och väljer sedan “+” -ikonen längst upp till höger på skärmen.

3) Välj “Ställ in ditt ljudsystem” från fönstret för tillgängliga alternativ och välj sedan “Hemmabiosystem” på nästa skärm.

4) Välj din Fire TV-enhet och byt namn på ditt nya hemmabiosystem.

5) Välj de Echo-enheter du vill använda som högtalare, du kan konfigurera upp till två högtalare tillsammans med en valfri Echo Sub.

6) Följ sedan instruktionerna på TV: n och förbered popcorn!

Kompatibla Fire TV-enheter:

Kompatibla ekoanordningar:

Echo Dot (3rd Generation) Echo (2nd Generation) Echo (3rd Generation) Echo Plus (2nd Generation) Echo Dot med Echo Studio klocka