Amazon Fire TV 4K, tv-serien som är redo att utmana Android TV (foto)

amazon-fire-tv-element

Utmaningen mellan Amazon och Google är redo att invadera en ny marknadssektor: i samband med CES 2017 som hålls i Las Vegas, har onlineförsäljningsjätten meddelat att den är redo att lansera en linje med 4K-TV-apparater utrustade med eget operativsystem Amazon Fire TV OS, i direkt konkurrens med Android TV.

Systemet som utvecklats av Amazon, som vi hittills bara sett i lådor för att anslutas till tv-apparater, kommer att antas av olika modeller i 4K producerade av Seiki, Westinghouse red Element. Alla modeller kommer att kunna strömma upp till 2160p och integrera en fjärrkontroll med röst kontroll kompatibel medvirtuell assistent av Amazon Alexa, tack vare vilket det är möjligt att starta applikationer, utföra sökningar och till och med styra andra anslutna enheter.

LÄS OCH: Sound Bar och stereo på LG: s CES

TV-apparaterna, som kommer att finnas tillgängliga i format från 43 tum, 50 tum, 55 tum är 65 tum, kommer att lanseras på marknaden under 2017, och kommer också att säljas direkt av Amazon. Tyvärr finns det ingen information om pris av de olika modellerna och deras möjliga ankomst också till Italien.

amazon-fire-tv-element

Via: AndroidAuthority