Amazon vill testa leveransdroner i sina fabriker

Amazon vill testa leveransdroner i sina fabriker

För några månader sedan meddelade Amazon sin avsikt att använda en drönare, små automatiska flygplan, att utföra snabba leveranser (cirka 30 minuter från beställningen) i områdena runt deras lager. Med tanke på avsaknaden av exakt lagstiftning om användning av obemannade medel och de förnyade svårigheterna att skapa regler från American Aviation Federation, men även testa i detta system stöter på problem.

LÄS OCH: FAA kan tillåta användning av drönare för filminspelning

Multinationella onlineförsäljningar skickade en till FAA brev där den ber om tillstånd att börja testa drönare för leveranser inom sina egna anläggningar, för att försöka påskynda processen som möjliggör lanseringen av tjänsten Prime Air: för närvarande, för att testa flygfordon utan närvaro av en pilot, är det faktiskt nödvändigt att gå till en av de sex platser i USA som godkänts av federationen. Om undantagsförfrågan från Amazon lyckas kan projektutvecklingsteamet (som också inkluderar en tidigare NASA-astronaut) arbeta mycket snabbare.

Trots denna svårighet har Amazon fortfarande arbetat och investerat mycket i dröneteknologi sedan de meddelade sina avsikter: i april förra året, chefen Jeff Bezos meddelade att företaget redan hade börjat testa på fordonets sjätte iteration och att den sjunde och åttonde generationen var i planeringsfasen. Den senaste begäran bör faktiskt underlätta testerna på åttonde och nionde versionen.

I samma dokument som skickats till federationen kommunicerar Amazon några av de funktioner av sina drönare för leveranser och förklarar att de kommer att kunna flyga med 80 kilometer i timmen och transportera produkter som väger cirka 2,5 kilo. Det verkar därför vara utmärkt innovationer jämfört med de fordon som för närvarande finns på marknaden, med tanke på att fyrhjulingen Fantom 2, säljs av DJI för 1 200 $, äger en toppfart cirka 53 kilometer i timmen. Det finns dock ingen mer exakt teknisk information om batteriets livslängd, konstruktionsmetod eller flygplanets vikt.

I hopp om att få tillstånd från FAA påpekar Amazon ändå två viktiga punkter: den första angående säkerhet, om att drönare som testas alltid kommer att förbli i syn på vissa observatörer, och att vid avbrott i kommunikationen med kontrollen kommer de automatiskt att återgå till en viss punkt; i den andra delen påpekar han dock att testerna av hans egna fordon inte är mer än så tusentals hobbyister gör varje dag med privata modeller.

Om begäran till federationen skulle lyckas och uppmanade andra kommersiella företag att gå i den här riktningen, se Amazon-märkta drönare (eller med andra märken) kan enligt företaget bli “lika naturligt som att se postbilar på gatan”.

GATA: Gränsen