Amazons senaste patent är en augmented reality-spegel för att testa kläder online

Amazons senaste patent är en augmented reality-spegel för att testa kläder online

Har du någonsin tänkt på köp en klänning via internet, och ge sedan upp rädd av omöjligheten att kunna se det på dig innan du fortsätter med köpet? Det senaste patentet från Amazon, ett augmented reality-spegel, det kan få dig att glömma denna rädsla för alltid!

Onlineförsäljningsjätten har nyligen lämnat in en patentansökan för en enhet som kan. I ett nötskal behöver du bara placera dig framför det för att inte bara se dig bär en virtuell klänning, men också på en plats som du väljer: när allt kommer omkring vill du inte prova på en aftonklänning utan att se hur det ser ut i en elegant salong, eller hur?

LÄS OCH: Steam avslöjar de bästsäljande spelen 2017: många “daterade” spel bland toppositionerna

Patenten beskriver hur spegeln kan uppnå sitt syfte med en blandning av skärmar, kameror är projektorer för att skapa den slutliga bilden. Få detaljer om programvaran som skulle kunna kontrollera allt, men man kan inte låta bli att misstänka att grunden för arbetet är Amazonas förvärv av förra året av Body Labs, ett företag som specialiserat sig på datasyn och skapande av kläder för 3D-modeller i rörelse av människokroppen.

Uppenbarligen är det, som ofta händer i den tekniska världen, inte säkert att detta patent faktiskt kommer att leda till kommersialisering av en produkt, men om till och med bara en del av detta arbete hittar sin plats i en enhet (hur kan vi inte tänka på Echo Show?) Amazon kan allvarligt börja oroa dig även de största jättarna i modebranschen, efter att ha visat att de kan attackera nästan alla typer av marknader.

Via: TheVerge Källa: USPaTO