Amerikanska hackare spelade AC / DC i iranska kraftverk

Amerikanska hackare spelade AC / DC i iranska kraftverk

Mellan 2009 och 2010 utsattes det iranska kärnkraftsprogrammet för mycket tunga cyberattacker av USA: s och israeliska regeringar, som använde ett virus som kallas Stuxnet.

Stuxnet tog kontroll över landets kärnkraftverkscentrifuger, vilket orsakade att många anläggningar misslyckades, vilket effektivt lammade Irans ansträngningar att bli kärnkraft.

De hackare som var ansvariga för attackerna begränsade sig dock inte till att sabotera centrifugerna, för att ytterligare hävda sin makt över de iranska systemen bestämde de sig också för att kränka växternas datorer och få dem att reproducera AC / DC vid mycket hög volym.

Det här skämtet avslöjades av den finska cybersäkerhetsexperten Mikko Hypponen, som berättade för honom under en säkerhetskonferens i Black Hat om en iransk forskare som skickade honom e-postmeddelanden om datorer som spelade denna öronbedövande musik på natten.

Från attacken Stuxnet, Obama har upprepade gånger varnat säkerhetsbyråer mot användning av cybervapen i andra länder, hans rädsla är att källkoden för dessa virus, om den upptäcks, i sin tur kan användas mot USA, kanske är han rädd att Vita huset invaderas av dövande samlingar av iransk folkmusik.