Amtrak lanserar ett samtal för att arbeta WiFi ombord på sina tåg

Amtrak lanserar ett samtal för att arbeta WiFi ombord på sina tåg

Amtrak, det berömda amerikanska järnvägsföretaget, har beslutat att ändra kvaliteten på tjänsten Internet erbjuds ombord på sina egna tåg: för närvarande är faktiskt den totala hastigheten som erbjuds alla passagerare bara 10 Mbps, och det finns betydande täckningshål på de olika rutterna.

LÄS OCH: Google spekulerar i ett partnerskap med operatörer för Project Loon

För att uppnå sitt mål har företaget därför lanserat en meddelande för att skapa en infrastruktur på sidan av spåren som kan garantera minst 25 Mbps under hela resans varaktighet. Om projektet går igenom kan några av de viktiga också tas bort begränsningar som för närvarande drabbar tjänstanvändare, till exempel oförmågan att göra det strömning och att använda andra applikationer som tar upp en betydande mängd bandbredd.

Trots dessa förhoppningar, dock lösning av problemet är ännu inte runt hörnet: vinnaren av anbudet måste först bygga infrastrukturen på anslutningssektionen Washington är Boston, och endast om a kvalitetstest tjänsten kan gradvis utvidgas till resten av USA: s mark.

Lite hopp för oss Italienaredärför att se en liknande tjänst anlända till vårt land som kan vara effektiv? Tyvärr är det inte känt, även om det är säkert att lösningen på problemet närvaro av internet på språng, liksom förnyelsen av IT-infrastrukturen i vårt land, är verkligen inte ett överhängande perspektiv.

GATA: Engadget