Android 11 Developer Preview 1.1-uppdatering släppt av Google

Android 11 Developer Preview 1.1-uppdatering släppt av Google

Google har snabbt följt upp Android 11 Developer Preview förra månaden med en uppdatering för sin beta-programvara.

Android 11 Developer Preview 1.1 släpptes idag. Det här är inte en fullständig uppdatering för Android 11 beta – nästa av dem ska komma senare denna månad – men istället är det en mindre uppdatering som innehåller några buggfixar och små förändringar.

Här är vad Google säger ingår i Android 11 Developer Preview 1.1:

Android 11 Developer Preview är tillgänglig för Google-telefoner från Pixel 2 och senare. Som du kan förvänta dig av en större ny version av Android finns det massor av nya funktioner packade i Android 11, som bättre stöd för 5G och böjda kantskärmar.

Google förbättrar också chattar i Android 11 genom att inkludera en dedikerad konversationsavsnitt i din aviseringsskugga, vilket gör det lättare att hoppa tillbaka till dina chattar. Bubbles-stöd låter dig hålla dina konversationer igång medan du är i andra appar, och utvecklare kan nu aktivera sina appar att klistra in saker som bilder direkt i ett svar i meddelandeskuggan.

Android 11 får också integritetsförbättringar. Till exempel lägger Google till ett engångsbehörighetsalternativ som låter dig ge en app åtkomst till din plats eller kamera bara en gång istället för att låta den använda den när den vill.

Google har planerat sex betaversioner av Android 11, med den slutliga offentliga lanseringen planerad till slutet av tredje kvartalet 2019.