Android 11-uppdatering för Android TV lanseras idag

Android 11-uppdatering för Android TV lanseras idag

Android 11 har redan börjat ta sig till smartphones, och nu är det också på väg mot TV-apparater.

Google meddelade idag lanseringen av Android 11 för Android TV. Uppdateringen är tillgänglig för Googles ADT-3-enhet idag och kommer att lanseras till andra Android TV-enheter under de kommande månaderna.

När det gäller vad som ingår säger Google att uppdateringen ger automatiskt lågt latensläge, vilket gör det möjligt för en app att automatiskt stänga av efterbehandling för att få dig lägre latens som skulle vara användbart för spel. Google lägger också till stöd för fler gamepads till Android TV, inklusive Nintendo Switch Pro Controller och Steam-controller.

Android 11 ger engångsbehörigheter till Android TV, precis som på telefoner, så att du ger en app åtkomst till en funktion som din mikrofon eller plats bara en gång. Prestandaförbättringar ingår i uppdateringen, liksom inaktivitetsanvisningar.

Den här nya uppdateringen möjliggör större kontroll över TV-funktioner, vilket ger ramfunktionalitet för system-lysdioder, fysiska mikrofonavstängningsknappar och OEM-konfigurerbara väckarknappar.

Android 11-uppdateringen kanske inte är lika stor för Android TV som för Android på smartphones, men det finns några fina förbättringar här som borde göra det bättre att använda Android TV, speciellt om du spelar på den.