Android Beam API avskaffas av Google

Android Beam API avskaffas av Google

Människor kanske inte inser det men vissa gamla appar fungerar på grund av Android Beam. Det är en anslutningsfunktion som har funnits sedan början av Android. Vi pratar vanligtvis inte om det men nu när det avskaffas vill vi fokusera på det en gång till innan det är helt borta. Det fungerar med NFC-tekniken, redo redan innan de NFC-aktiverade kontaktlösa betalterminalerna introducerades. Detta är faktiskt ett Android 4.1+ API så att du vet att det är gammalt men det tillåter ett antal fantastiska funktioner som att knacka på två telefoner för att dela filer.

För att vara ärlig knackar ingen längre på två smartphones för att dela telefoner, dokument, webbsidor och kontakter. Det kan finnas några som gör det men det är verkligen ovanligt. På grund av detta avskaffar teknikjätten API. Snart är stödet för en sådan funktion helt borta.

Denna enkla “handskakning” via NFC är en av Android Beams populäraste användningsområden. Det var tidigare när filer är mindre men eftersom filer är större kräver de WiFi Direct eller Bluetooth nu.

Detta föråldrade drag följer vad vi nyligen berättade för dig att Google Play Services avslutar stödet för API-nivå 14, 15. Vi har en känslomässig tillkännagivande när vi går in i ett nytt år.

Android Beam-stöd kommer fortfarande att finnas där men sans-support. Det kanske inte finns några större användningsområden för det nu, men vi är tacksamma för hur det hjälpte mobilkonsumenterna med snabb filöverföring och delning tidigare.

VIA: XDA-utvecklare