Android Q Beta 5 släpptes och pausades sedan

Android Q Beta 5 Update

Android Q Beta 5 är ute. Vi har hört talas om den senaste Beta-versionen men det är först nu som Googles Android-team släpper uppdateringen. Det här är en nära den slutliga utgåvan och vi har en känsla av att Q-efterrätten kommer att tillkännages snart. Ett antal utvecklar-API: er antas vara slutförda så att devs kan göra appar kompatibla och läsare för bredare version. Pixel-telefoner får Beta 5 på en gång men bara om du registrerar dig. De som redan är på Beta kan få den senaste versionen via en automatisk uppdatering.

Android Q-systembilder för Pixel och Android jEmulator ingår i Beta 5. Byggverktyg för Android Studio har också uppdaterats. Utgåvan inkluderar också den officiella API 29 SDK och Android Q-utvecklar-API: er (API-nivå 29). Enligt Google är det redan den sista nivån på API: er. Om du är en utvecklare kan du hämta uppdateringen och testa dina appar på Android Q så att dina appar är redo när de släpps offentligt.

Beta 5 ger en förbättrad Android-gestnavigering. Det är mer standardiserat för utvecklare och användare. Med den här funktionen kan appar dra nytta av helskärmen. Det minimerar synligt systemkrom och navigering.

Svepning har lagts till. Den kan användas för att starta assistenten när du sveper från något av hörnen på skärmen. DrawerLayout är uppdaterad så att du kan kolla i navigeringslådan. När det gäller anpassade lanseringar har Android-utvecklare arbetat med flera frågor relaterade till och stabilitet. Navigering med 3 knappar kommer att finnas tillgänglig i Beta 6, så se upp för det, särskilt i en anpassad startprogram. Om du inte har märkt det är den nya gestnavigeringen inte tillgänglig på de flesta tredjepartslanseringar som vi nämnde igår.

Android Q Beta 5-versionen ska vara goda nyheter men tyvärr slutar Android-teamet uppdateringar via luften. Släppet har pausats på grund av installationsproblem. Detta hände tidigare och vi är faktiskt förvånade över att det händer igen. Google har börjat utreda frågan så förvänta dig ett tillkännagivande varje dag nu eller förmodligen om några veckor.