Anpassad träklocka i trä gjord med 3D-skrivare, här gör du det själv

DIY Smartwatch from Scratch 7

S-March Watch kan se ut som alla andra smartwatch-set i ett träklockfodral men det är inte tillgängligt kommersiellt. Den bärbara enheten är faktiskt ett DIY-projekt av en produktdesigner-snedströmsingenjör som verkligen visste vad han gör. Det är bara ett roligt sidoprojekt som möjliggörs av en 3D-skrivare (monoprice) och några kretskortsfiler. Naturligtvis är scheman viktiga och de är alla tillgängliga för alla att se och försöka. Kolla in Github för att se vad han pratar om.

Smartwatch-projektet är helt öppet. Byggfiler finns tillgängliga inklusive all kod och STL för alla utskrifter.

Enheten du ser här ser ut som alla andra runda smartklockor vi känner till men med ett träfodral. Designern visste definitivt vad han gjorde eftersom klockan ser väldigt professionell ut och redo för kommersiell release.

Klockan designades med Fusion 360. Han tyckte om den runda klockdesignen mer än den fyrkantiga formen. Det senare kan vara lättare att göra men han föredrog den runda.

Samsonmarch (@samsonmarch) delade lite information på Github. Han visade upp den renderade versionen som innehöll designen och de viktigaste delarna. Vi ser skärmkontakten vika över och ansluta till kretskortet.

För att skapa klockfodralet använde han träfyllplast (70% plast + 30% sågspån) för att producera två delar av huset. Han var tvungen att slipa ”träet” efter att det skrevs ut för att få en jämn finish och struktur.

Att använda 3D-skrivaren var lätt men det skapade lite röran som visas på bilden ovan. Med lite slipning blir den mjukare och ser nu ut som äkta trä med den mörka valnötfläcken. Designern visste definitivt vad han gjorde här – utan tvekan.

Kontrollera hela inlägget på Github om du vill skapa din egen smartwatch. Du behöver inte spendera hundratals dollar nu så länge du vet hur man gör mods och hack.