Apple arbetar hårt med virtual reality, med ett rikare team än du kanske tror

Apple arbetar hårt med virtual reality, med ett rikare team än du kanske tror

Att den virtuell verklighet är ett av de tekniska områdena som många företag riktar sig mot sin framtid, verkligen ingen överraskning. Likaså är det ingen överraskning också Äpple, genom förvärv av företag i sektorn och anställningar på hög nivå arbetar för att förbereda sig för dess inträde i denna sektor.

Vad som kan överraska dig är dock en ny rapport från, enligt vilken Cupertino-företaget skulle ligga långt före vad du tror, ​​så mycket att det redan har börjat experimentera prototyper för en tittare, med vilken du kan konkurrera direkt med Oculus Rift, med Microsofts Hololens, eller till och med med Google Glass.

LÄS OCH: Apples första virtual reality-upplevelse är en U2-jam-session

Detta resultat är dock inte så överraskande, när du sätter ihop allt investeringar gjort av Apple i riktning mot virtuell verklighet: redan 2013 hade förvärvet av PrimeSense, företag som hade samarbetat med Microsoft för att bygga den första Kinect, som de sedan följde Metaio, Tyskt företag som specialiserat sig på förstärkt verklighet, t.ex. FaceShift, ägare av en teknik för rörelseigenkänning som kan animera virtuella karaktärer med gester och uttryck som är typiska för människor.

Denna process har därför säkert lett till första forskargruppen, bestående av några personer, annons berika sig med nya framstående figurer, leds nu av forskaren Doug Bowman, och många patent att arbeta med och utveckla nya idéer. Det är därför naturligt att tänka att dagen då Apple också kommer att avslöja de första resultaten av sitt arbete inom virtuell verklighet inte är så långt borta.

Via: AppleInsider