Apple förklarar hur det säkert kommer att öppna sina butiker, fler amerikanska butiksöppningar planeras till nästa vecka

Apple förklarar hur det säkert kommer att öppna sina butiker, fler amerikanska butiksöppningar planeras till nästa vecka

Efter att ha börjat öppna sina butiker i USA tidigare denna månad, bekräftade Apple idag att de planerar att börja återuppta fler butiker nästa vecka och detaljerat hur de planerar att göra det samtidigt som de håller sina anställda och kunder säkra.

Apple planerar att öppna mer än 25 butiker i 7 amerikanska delstater nästa vecka. Som konstaterats av inkluderar dessa stater Kalifornien, Washington, Florida, Colorado, Hawaii och Oklahoma. Du kan använda Apples Find a Store-verktyg för att kontrollera om butikerna i ditt område har öppnats igen.

Alla dessa platser gör att du kan köpa en enhet online och sedan hämta den i butiken samt göra Genius Bar-möten. Butiker i Kalifornien och Washington kommer att vara begränsade till tjänsteframträdande eller butiksfront.

Apple planerar också att återuppta 12 butiker i Kanada och 10 i Italien nästa vecka.

Deirdre O’Brien, Apple SVP för Retail + People, publicerade ett offentligt brev till Apples webbplats för att förklara att företaget planerar att fokusera på att begränsa beläggningen i sina butiker och ge alla gott om utrymme. Ansiktsöverdrag kommer att krävas för alla anställda och kunder, och kunder som inte har egna kommer att ges en av Apple.

Temperaturkontroller kommer att utföras vid dörren till varje butik och frågor kommer att skärmas för dem som har symtom eller nyligen har utsatts för någon med koronaviruset. Apples anställda kommer att utföra “förbättrade djupa rengöringar” hela dagen, med särskild fokus på alla ytor, displayprodukter och mycket trafikerade områden.

“Vårt åtagande är att bara gå vidare med en ny öppning när vi är säkra på att vi säkert kan återvända till att betjäna kunder från våra butiker”, förklarar O’Brien. “Vi tittar på alla tillgängliga uppgifter – inklusive lokala fall, nära och långsiktiga trender och vägledning från nationella och lokala hälso- och sjukvårdstjänstemän. Detta är inte beslut vi rusar in i – och en butiksöppning betyder inte att vi vann” ta det förebyggande steget att stänga det igen om lokala förhållanden motiverar det. “