Apple, Google och Amazon bildar grupp för att skapa ny smart hemstandard

Apple, Google och Amazon bildar grupp för att skapa ny smart hemstandard

Apple, Google och Amazon är vanligtvis hårda konkurrenter, men idag meddelade alla tre företag att de skulle gå med på ett nytt initiativ.

Amazon, Apple, Google och Zigbee Alliance har bildat en grupp för att skapa en ny standard för att öka kompatibiliteten mellan smarta hemprodukter. Den här nya standarden kommer att vara royaltyfri och kommer att ha ett stort fokus på säkerhet, och dess mål kommer att vara att möjliggöra kommunikation över smarta hemapparater, mobilappar och molntjänster och att definiera en uppsättning IP-baserade nätverkstekniker för enheter certifiering.

Kallas Connected Home over IP-projektet, ansträngningen kommer att använda bidrag från smarta hem-enheter från Amazon, Apple, Google, Zigbee Alliance och andra. Gruppen avser att ta en öppen källkod för att utveckla sin standard. Den förväntar sig också att kompatibla enheter måste ha stöd för antingen Wi-Fi, Bluetooth eller tråd.

Förutom Amazon, Apple och Google kommer Connected Home over IP-projektet att omfatta Zigbee Alliance styrelseledamot som Ikea, Legrand, NXP Semiconductors, Resideo, Samsung SmartThings, Schneider Electric, Signify (tidigare Philips Lighting), Silicon Labs, Somfy och Wulian.

Gruppen syftar till att släppa ett utkast till specifikation i slutet av 2020.

Med så många olika smarta hemapparater och plattformar där ute kan det vara lite frustrerande att hålla koll på dem alla och se till att enheterna du köper fungerar med alla dina befintliga smarta hemtillbehör. Det är trevligt att se stora företag som Amazon, Apple och Google samlas för att bilda en smart hemallians, men vi är troligtvis fortfarande en liten väg ut från något konkret som kommer ut ur den här gruppen, så det är svårt att verkligen veta vad vi ‘ kommer att komma från det.