Apple TV: officiell vid årets slut från 149 €

Apple TV: officiell vid årets slut från 149 €

På scenen för Bill Graham Civic (San Francisco), omedelbart efter iPad Pro, är det tur till Apple TV; den lilla rutan som ger modern underhållning till alla skärmar anländer officiellt i fjärde generationen med många nyheter och till och med några överraskningar jämfört med vad rykten och indiskretionerna meddelar.

Inuti aluminiumkroppen, nästan oförändrad och med samma portportar (HDMI, IR …) jämfört med föregående generation, 64-bitars A8-processor, 2 GB Bagge, Bluetooth- och Wi-Fi-anslutning och minne för lagring i två storlekar 32 eller 64 GB. Hårdvaruförsörjningen är dock den sekundära aspekten av vad den kan vara värd för: ett riktigt nytt ekosystem.

Apple TV ger vardagsrumsskärmen ett underhållningsuniversum som lovar att harmoniskt kombinera mobiluniversum, konsolernas och smarta TV-apparater.

LÄS OCH: Apple TV: hands-on

Efter OS X och iOS är utvecklingen för vardagsrumsskärmen tvOS, ett operativsystem som försöker kopiera mobilvärldens framgång också på TV-apparater. App Store och Siri anländer sedan till Apple TV.

På app- och spelsidan finns det flera exempel som Äpple visade under presentationen: från en multiplayer-version av Crossy Road till en AirBnB som du kan boka semester direkt från soffan. Landskapet med appar kommer att utvidgas med arbetet med utvecklare som redan har fri tillgång till TvOS API.

Allt är uppenbarligen optimerat för den stora skärmen och för interaktion med de innovativa fjärrkontroll som bakom den klassiska formen gömmer sig en glaspekplatta, gyroskop, accelerometrar och mikrofon för att använda Siri.

Apple TV 2

Röstassistenten kan aktiveras med lämplig knapp och lovar en betydande grad av interaktion tack vare intelligenta sökningar, som kan förmedlas med mänskligt språk (t.ex. “Siri visar mig alla filmer med Tom Hanks”) och specifika kommandon för uppspelning (t.ex. ”Vad sa han?” Tar uppspelningen tillbaka några sekunder och aktiverar undertexter tillfälligt).

Att vara Apple TV, utformad exakt för tv-apparater, det finns appar och spel bredvid den filmer och TV-serier. Tack vare avtal med huvudproduktioner kommer det att vara möjligt att söka genom Siri bland innehållet från iTunes, Netflix, Hulu, HBO och Showtime.

Uppmärksamhet också till sportens värld med full HD-streaming vid 60 fps av live-matcher (även om det inte är klart vad täckningen kommer att bli internationellt) och meddelanden som låter dig ta en titt på de mest intressanta åtgärderna från andra evenemang i farten

I ett landskap där egna alternativ erbjuder en genomsnittlig sluten upplevelse och där Android TV verkligen inte blinkar till det bitna äpplet, är Apple TV utan tvekan en av de bästa enheterna som du kan ansluta till din TV, särskilt om du är lojala användare av iOS.

Om du redan funderar på att få tag på den här “magiska lådan” vet du att den kommer till Oktober i USA och i resten av världen i slutet av året, med priser som bekräftar vad som hittills har läckt ut: 149 USD för 32 GB-versionen e 199 $ för 64 GB som sannolikt kommer att översättas till direktvederlag i euro.