Är videospel bra för hjärnan? Ny forskning försöker svara

 Är videospel bra för hjärnan?  Ny forskning försöker svara

Frågan är komplicerad och också ganska känslig. DE Videospel, nu en integrerad del av vårt digitala liv, har faktiskt aldrig haft en alltför positiv bild i ögonen på “icke-fans”, delvis på grund av den unika naturen som en form av underhållning och deras förmåga att behålla människor till skärmen.

Under åren har det varit många sökningar mer eller mindre vetenskaplig som har försökt att försöka hitta en länk mellan vanan till TV-spel och någon typ av beteende eller attityd (vanligtvis negativa).

En ny studie, som publicerades för lite mindre än en månad sedan i Addiction Biology av en studiegrupp som också önskades av den koreanska regeringen, har tagit upp ämnet igen och fört fram nya intressanta överväganden.

Enligt forskningen hjärna gudar tvångsspelare den skulle ha en annan struktur än människor som inte är spelare; i synnerhet de som brukade “äkta spel” verkar ha ett mycket utvecklat salience-nätverk.

Denna del av sinnet skulle vara ansvarig för att närma sig plötsliga förändringar, ny information och fokusera på viktiga händelser tack vare samordningen mellan hörsel och syn.

OLYMPUS DIGITALA KAMERA

Videospel kan också ha negativa effekter

Hittills verkar det som att de som spenderar många timmar på att spela kan räkna med en avsevärd fördel, men enligt studien Videospel de kunde också dölja flera mycket oönskade sidor.

På grund av utvecklingen av dessa hjärnfunktioner har överdrivet spel skulle framkalla negativa effekter som en stor svårighet i stanna kvar koncentrera, ökar distraherbarhet liknar vad som händer vid Downs syndrom, autism och schizofreni.

Utöver detta har forskarna återigen belyst hur videospel kan inducera en mycket allvarlig form av missbruk som driver ämnet till tvångsspel till gränserna där även de mest grundläggande behoven försummas.

LÄS OCH: Så här lyssnar vår hjärna på musik

För tillfället det finns inga vissa svar men forskargruppen har bara börjat slå samman de första uppgifterna och nästa steg kommer att vara att försöka förstå om videospelet på något sätt kan störa hjärnans utveckling eller om någon som spenderar många timmar på att spela har någon form av benägenhet.

Via: Tom’s Hardware Source: Addiction Biology