ASUS ROG-telefon kommer till USA, priset börjar på $ 899

ASUS ROG-telefon kommer till USA, priset börjar på $ 899

Speltelefoner är en trend inom mobilen just nu, och ASUS är ett av de företag som kommer in i åtgärden. Efter att ha meddelat sin ROG-telefon tidigare i år har ASUS nu bekräftat att enheten vänder sig till USA senare denna månad.

ASUS ROG-telefon kommer att finnas tillgänglig för förbeställning från 18 oktober från ASUS Store-webbplatsen, Amazon och Microsoft, samt vid lanseringsevenemanget i Microsoft Store på Fifth Avenue i New York City. Prissättning för ROG-telefonen börjar på $ 899 för 128 GB-modellen och går upp till $ 1 099 för 512 GB-versionen.

Som du kan förvänta dig av en speltelefon är ROG-telefonen en avancerad, lurad enhet. Den har Qualcomms octa-core Snapdragon 845-processor med ett GameCool-ångkammarsystem, och ASUS planerar att erbjuda en avtagbar AeroActive Cooler för extra kylkraft. ASUS har också inkluderat 8 GB RAM och ett 4000 mAh batteri för att hjälpa dina spelsessioner att hålla.

ASUS har också gjort en förändring av designen på ROG Phone för att göra den bekvämare för mobilspel. Medan de flesta telefoner har laddningsport på enhetens undersida, har ROG-telefonen en sidomonterad USB-C-kontakt så att du kan ladda upp medan du spelar i liggande läge. Det finns också USB-C- och 3,5 mm-portar längst ner på telefonen.

Andra anmärkningsvärda spelfokuserade funktioner på ROG Phone inkluderar dubbla framåtvända högtalare, programmerbara ultraljud AirTriggers och “avancerade kraft-feedback-haptiker”. ASUS visar också ROG-telefonens skärm, som är en 6-tums AMOLED-skärm med en responstid på 1 ms och en uppdateringsfrekvens på 90 Hz.

Avrundning av ASUS ROG-telefonens specifikationslista är en dubbel 12MP bakre kamerainställning, inklusive en 12MP-huvudsensor med f / 1,8-bländare, OIS och autofokus för fasdetektering och en sekundär 12MP-sensor med 120 graders vidvinkel. Det finns en 8MP framåtvänd kamera, NFC, Bluetooth 5.0, dubbla SIM-kortplatser, FM-radio och en bakre fingeravtrycksläsare. På mjukvarusidan kör ROG Phone Android 8.1 Oreo under ASUS ROG Gaming X-lägesgränssnitt.

Slutligen säger ASUS att det kommer att ha några tillbehör till ROG-telefonen i Q4. Dessa inkluderar ett mobilt skrivbordsdocka som låter dig ansluta din telefon till en mus, tangentbord och en extern 4K UHD-skärm och kostar 229,99 dollar. Det kommer också att finnas en TwinView Dock (visas nedan) som ger dig en andra 6-tums 2160×1080 AMOLED-skärm och ett 6000mAh batteri för $ 399,99 och en Gamevice Controller som lägger till fysiska knappar till din telefon för $ 89,99.

ASUS ROG Phone TwinView Dock