AT & amp; T rullar ut “5G E” -ikoner, uppmanar Verizon industrin att korrekt märka 5G

AT & amp; T rullar ut “5G E” -ikoner, uppmanar Verizon industrin att korrekt märka 5G

Om du är AT & T-prenumerant och du tittade på din telefon nyligen och blev upphetsad över att du har 5G-ikonen i din anslutningsavdelning, bli inte bara upphetsad än. Stirra lite närmare så ser du att det finns en liten bokstav e där efter 5G. Detta beror på att din operatör försöker förvirra oss med den senaste marknadsföringsgimmick som de har, vilket indikerar att du nu täcks av nätverket “5G Evolution”, vilket är ett snyggt (och vilseledande) sätt att säga att de arbetar på 5G och snart får du det.

Gör inget misstag, det här är inte riktigt 5G än. I grund och botten är det vad andra nätverk kallar LTE Advance eller LTE Advance Pro. Den har saker som 4 x 4 MIMO-antenner, 256 QAM och trevägs operatörsaggregering för att ge dig snabbare anslutning, men den använder inte riktigt 5G-tekniken ännu. AT&T döljer inte riktigt det faktum att det inte är 5G och säger att det är deras första steg på vägen till den efterlängtade tekniken, men det minskar inte verkligen förvirringen.

Verizon är snabb att kalla ut denna praxis, även om de inte exakt nämner AT&T vid namn (trots allt är de inte T-Mobile). I ett blogginlägg med titeln “När vi säger 5G menar vi 5G” uppmanar de branschen att motstå frestelsen att “överhypa och underleverera 5G-löftet.” De ber specifikt den breda trådlösa industrin att inte märka något 5G om det inte verkligen använder den nya radiotekniken. Detta är uppenbarligen en hänvisning till vad AT&T gör.

insåg inte att det var så enkelt, brb uppdatering pic.twitter.com/dCmnd6lspH

– T-Mobile (@TMobile) 7 januari 2019

Nu om AT&T kommer att lyssna och dra tillbaka sina 5G E-ikoner måste vi vänta och se. Medan de gör det klart att det hänvisar till en ”evolution”, kommer inte alla att märka det lilla e eller förstå att det tekniskt inte är 5G, så de kan förvänta sig mycket förvirring och klagomål.

KÄLLA: Verizon

VIA: SlashGear