AT & amp; T, T-Mobile, US Cellular och Verizon lånespektrum för att öka nätverkskapaciteten

AT & amp; T, T-Mobile, US Cellular och Verizon lånespektrum för att öka nätverkskapaciteten

Med fler människor som arbetar hemifrån på grund av koronaviruspandemin kan mobilnätverk se ökad trafik när människor använder sina telefoner för att hålla kontakten med sina nära och kära och världen runt dem. För att säkerställa att nätverken fungerar smidigt får flera operatörer extra spektrum.

AT&T, T-Mobile, US Cellular och Verizon får alla extra spektrum under coronavirus (COVID-19). Dish Network lånar ut 20 MHz AWS-4 (Band 66) och hela dess 700 MHz-spektrum till AT&T utan kostnad i 60 dagar för att öka AT & T: s nätverkskapacitet.

Dish har också ingått ett avtal med T-Mobile om att låna T-Mo hela sin portfölj av 600 MHz-spektrum utan kostnad under 60 dagar.

FCC meddelade att det beviljades Verizons begäran om att använda ytterligare spektrum som det får från Northstar Wireless LLC och SNR Wireless LicenseCo. Verizon får spektrum i AWS-3-bandet de närmaste 60 dagarna för att lägga till extra kapacitet i sitt nätverk.

US Cellular får också lite extra vågor. FCC har beviljat sin begäran att använda spektrum i AWS-3-bandet som det licensierar från Advantage Spectrum i 60 dagar. US Cellular kommer att använda detta spektrum för att öka sin nätverkskapacitet i Kalifornien, Oregon, Washington och Wisconsin.

Att lägga till detta spektrum skulle hjälpa till att förbättra LTE-nätverken för AT&T, T-Mobile, US Cellular och Sprint, vilket hjälper till att säkerställa att kunder kan hålla kontakten och få trådlösa hastigheter som de faktiskt kan använda.

Observera också att även om vi inte har hört talas om att Sprint slår några erbjudanden för att lägga till mer spektrum i sitt nätverk, utökar T-Mobile roamingåtkomst för Sprint-kunder att använda T-Mobile-nätverket under de kommande 60 dagarna. T-Mos utökade roamingaccess inkluderar tiotusentals platser över hela landet, vilket ger Sprint-kunder mer täckning och kapacitet.