Att komma till Mars i ekonomi tack vare matematik

Flytande vatten på Mars: sensationell bekräftelse från NASA (video)

L ‘utforskning av rymden det är utan tvekan en av människans största framgångar. Utöver de ansträngningar som rör forskning och studier döljer rymdresor också en mer praktisk och materiell sida: i kostar. Alla operationer som innebär att man lämnar atmosfären har ganska höga priser.

Om till och med lanseringen av en enkel satellit är en kostsam operation är det lätt att föreställa sig den proportionella kostnaden för en uppdrag till Mars. Lyckligtvis kommer hjälp i denna mening från matematik: tack vare arbetet från vissa forskare nå den röda planeten det blir billigare.

Även om den nya banan inte är den snabbaste, visar det sig vara den mest effektiv. Istället för att sikta “rakt” mot planeten när det är närmast jorden, syftar den nya metoden till att låta fordonet komma in ibana av Mars och kör sedan med lägre hastighet än kroppen.

LÄS OCH: Terrängen på Mars formades av flödet av floder

Förr eller senare kommer de två att komma i kontakt. Resultatet erhölls med ballistisk fångst, detta är metodens namn, det är detsamma med avseende på konventionella procedurer, men bränslebesparingarna och allt detta medför (reducerad vikt och dimensioner) är betydande.

Den inte försumbara nackdelen är kopplad till den längre tidpunkten; faktiskt om det för närvarande når Mars kräver ungefär sex månaders resa rymden, med ballistiska fångstider är mycket längre.

Uppenbarligen kan denna metod inte användas för att transportera astronauter, men den är särskilt intressant för instrument som rover och sonder, vilket möjliggör utforskning av planeten till en mer tillgänglig kostnad och fortfarande hjälper till att uppnå landningen på Mars, planerad till 2030.

Gata