Audi inleder ett lopp för att upptäcka smarta bilars potential

Audi inleder ett lopp för att upptäcka smarta bilars potential

Med den ostoppbara spridningen av mobiltelefoner, surfplattor, TV-apparater och så vidare har “smarta” enheter nu fyllt våra fickor och våra vardagsliv och tagit sig hem. Oundvikligt att nästa steg var att ta sig till den andra platsen där många tillbringar, viljan, en betydande del av sin tid: bilen.

Som ofta händer när en ny teknik kommer att förändra ett stabilt och oförändrat landskap under lång tid uppstår dock frågor: “Varför?”, “Hur?”, “För vilket syfte?”.

LÄS OCH: Förbättringarna av Google Car

Samma frågor måste också ha slagit ingenjörerna och forskarna från den välkända tyska tillverkaren Audi, som därför tänkte återuppta utmaningen till deltagarna i “Audi Urban Future Initiative” -tävlingen, som för fjärde året ifrågasätter utvecklingen av rörlighet under olika I år kommer fyra lag i olika städer runt om i världen att tävla i utvecklingen av olika projekt för att förbättra stadsrörligheten:

Teamet av Mexico City den kommer att använda data som samlats in från bilar för att undersöka trafikflöden och förbättra stadens organisation; Teamet av Berlin han kommer att försöka skapa en fungerande länk mellan det nybyggda grannskapet och stadens centrum med hjälp av studier om insektsrörelser och matematiska algoritmer; TILL Boston, teater med nya blomstrande ekonomiska verkligheter, kommer teamet att ifrågasätta hur användningen av intelligenta bilar genom piloter eller automatisk parkering, eller kommunikation mellan bilar och trafikljus, kan uppmuntra utvecklingen av dessa aktiviteter; Teamet av Seoul, äntligen kommer den att undersöka bilen som den sista gränsen för underhållning, studera hur den kan integreras i livet i ett grannskap som har gjort sin stridsrop av lyx och roligt (säger “Gangnam Style” något?)

Audi kommer att hålla alla uppdaterade om utvecklingen via initiativets blogg, och det vinnande laget får det enorma priset på 100 000 euro. Och du? Kan du göra bättre? Vilken framtid eller utveckling förutser du, eller hoppas du på, för bilvärlden?