Bixby Marketplace finns nu i USA, Korea

Bixby Marketplace finns nu i USA, Korea

Trots Samsungs bästa ansträngningar ser det ut som att den egna digitala assistenten Bixby ligger efter sina konkurrenter som Siri, Alexa och naturligtvis Google Assistant. Även vissa Samsung-användare föredrar att använda den senare istället för Bixby. Men den koreanska OEM-enheten fortsätter att försöka få nya saker till sina konsumenter för att locka dem att göra det till den valda assistenten. För ett par dagar sedan berättade vi om Bixby Marketplace och nu finns det redan i USA och Sydkorea.

Om det här är första gången du hör om detta, liknar Bixby Marketplace Alexa kompetenser. Det är faktiskt en one-stop shop att leta efter “kapslar” eller tjänster som skulle “förbättra deras Bixby-upplevelse”. Även om du redan kunde ansluta tjänster från tredje part, är det här ett enklare sätt att hitta dem på samma plats. De är organiserade i kategorier som produktivitet, affärer och ekonomi, shopping, underhållning etc.

För att komma åt Marketplace, gå till Bixby-huvudsidan genom att trycka på den dedikerade tangenten och sedan svepa åt vänster. Du ser de olika kategorierna men du kan också söka efter namn, utvecklare eller till och med nyckelord. Det finns också utvalda personalval om du inte vet vad du ska lägga till dina Bixby-funktioner. För att lägga till en, klicka bara på kapseln du väljer och det är en ganska smärtfri process (åtminstone på papper).

Du kan också ställa in några av dessa som din “föredragna kapsel” för några av de saker som du använder ofta. Till exempel, för rittdelningstjänster kan du ställa in Uber som standardkapsel så att när du säger ”Få mig en åktur till flygplatsen” vet Bixby att det är den tjänst du pratar om. Anpassning är vad Samsung går med Bixby, även om dess konkurrenter naturligtvis gör detsamma också.

För närvarande är Bixby Marketplace endast tillgängligt i USA och Korea men uppenbarligen kommer de också att utöka det till andra marknader. De är också öppna för utvecklare som naturligtvis lägger till fler kapslar så om du är en kan du utforska hur din app eller tjänst kan fungera bättre med Bixby.