BMW presenterar en lyktstolpe för att ladda elbilar

BMW presenterar en lyktstolpe för att ladda elbilar

En av de största hinder till massantagandet av elbilar det är utan tvekan förmågan att hitta lätt laddstationer: även om det faktiskt ofta är möjligt att se dem nära köpcentra och vissa strukturer, skulle de inte vara tillräckliga för att tillgodose behovet av att förse användarna av en hel stad.

Detta problem verkar vara välkänt för BMW, som har utvecklat en lösning som är så enkel som den är effektiv, så att städerna kan anpassa sig till förändringar utan behov av alltför dyra ingripanden.

LÄS OCH: Billiga termiska solpaneler för att ersätta konventionella bränslen

Forskarnas uppmärksamhet BMW, i själva verket fångades den av stadens gatlyktor: den är redan utrustad med en attack mot lampan kraftledningoch sprids jämnt i alla stadskärnor.

Det tyska företaget har därför skapat en viss typ av Gatlykta, kunna belysa gatorna genom gudar LED och att erbjuda en laddstation för elbilar. Om de adopterades i massor skulle de säkert kunna ge en boost till försäljningen av denna typ av fordon, vilket eliminerar rädslan för att vara kvar saknar energi mitt i resan.

De projekt Det är dock inte särskilt originellt, eftersom andra företag som Intelilight redan hade undersökt dess lönsamhet före BMW. Tillverkarens styrka kan emellertid påverka det faktiska förverkligandet av idén på ett mer avgörande sätt: dess egen testa, i själva verket bör den lanseras kl Munk med början nästa år i syfte att utöka det så snart som möjligt om resultaten är positiva. Kort sagt kan man inte säga att en utbredd spridning av dessa speciella gatlyktor redan är i horisonten, men där genomförbarhet av programmet, denna gång, verkar bestämt mer tillgänglig.

GATA: Engadget