Brooklyn’s utopia: 5 projekt för ombyggnad av grannskapet (foton)

Brooklyn's utopia: 5 projekt för ombyggnad av grannskapet (foton)

I New York, i närheten av Brooklyn, ett av de stora ombyggnadsprojekten i stadens historia pågår för närvarande. Atlantic Yards, detta är namnet på projektet, inkluderar cirka 6 000 lägenheter, tusentals kvadratmeter kontor och kommersiellt utrymme, och det helt nya Barclays Center, till en beräknad kostnad av cirka 5 miljarder dollar.

LÄS OCH: Roboten som skapar kartor för att hitta cykelvägar

Liksom alla renoveringsprojekt träffades Atlantic Yards också motstånd av stadsborna och byggandet har gått långsamt sedan de godkändes 2006.

Nu utvecklar vissa arkitektföretag några alternativa idéer för att visa hur de skulle förbättra projektet om det anförtros dem. I en’utställning Fem olika idéer visas för fas två i projektet, den som ännu inte har börjat. Den nuvarande planeringen omfattar elva bostadshus, men invånarna har klagat över ineffektivt utnyttjande av utrymme av de planerade strukturerna, samt kritiserat deras svåra integration med de bruna tegelstenar som är typiska för staden och de nuvarande byggnaderna.

De fem nya förslag istället lovar de att “utforska den potentiella utvecklingen av webbplatsen, respektera dess historiska sammanhang, främja samspelet mellan offentliga och privata utrymmen och integrera egenskaperna hos stadens gator som omger området”. Var och en av dessa konstruktioner följer de senaste riktlinjerna för projektet, som godkändes 2009, och syftar till att visa samhället att det finns alternativ, alla lika lönsamma för utvecklare.

I hopp om att den långa italienska traditionen med startade och aldrig färdiga verk inte kommer att antas även av andra länder, lämnar vi dig med en samling bilder hämtade från de olika projekten, medan du i början av artikeln kan se en återgivning av det ursprungliga projektet.

GATA: Gränsen