Carnival lanserar höghastighets-WiFi på sina kryssningar

Carnival lanserar höghastighets-WiFi på sina kryssningar

Ha Wifi med flyg är nu normen, att ha det under en kryssning är inte så självklart. Men kryssningsföretaget Karneval tänkte han på “Wifi @ Sea” en ny tjänst dedikerad till passagerarna på sina fartyg som syftar till att erbjuda en snabb anslutning även mitt i havet.

LÄS OCH: WiFi i planet: vem erbjuder det och hur mycket det kostar

Karneval har ännu inte specificerat hur snabb tjänsten ska vara, men den ska vara tio gånger effektivare än vad som hittills har erbjudits. När fartyget är dockat kommer tjänsten att anslutas till dem på land. När det lämnar hamnen kommer det att förlita sig på långväga system som kommer att ge täckning inom 40 nautiska mil från hamnen, medan satelliterna kommer att ta hand om det i det öppna havet.

Förhoppningen är att den här tjänsten kommer att locka nya kunder, särskilt de som gör anslutning och sociala medier till en viktig del av sitt liv. De nya förbindelserna kommer att genomföras i slutet av året först på kryssningar som förbinder Karibien och USA och sedan anländer till Medelhavet, Östeuropa och Asien inom de närmaste två åren. Priset på tjänsten har ännu inte kommunicerats.