Casio Pro Trek PRW-3100: barometer, höjdmätare och kompass i 12 mm tjocklek

Casio Pro Trek PRW-3100: barometer, höjdmätare och kompass i 12 mm tjocklek

För några månader sedan Casio, ett historiskt japanskt företag som också är känt för sina digitala klockor, har meddelat att man arbetar med den “perfekta smartwatchen”; klockorna den presenterar idag är inte riktiga smartklockor, utan återspeglar framgångsformeln för motståndskraftiga klockor att föreslå det på ett ännu modernare sätt: Pro Trek PRW-3100.

Denna serie består av tre digitala klockor tillägnad utomhusälskare. I själva verket i Pro Trek PRW-3100 de gömmer verkligen inte sin målanvändning i namnet, vilket blir ännu tydligare i det tekniska databladet.

casio klocka prw3100_2

Barometer, digital kompass är höjdmätare är huvudfunktionerna för de tre PRW-3100, som kompletteras med de klassiska funktionerna för digitala kronografer, mycket läsbar LCD-skärm, vattentålighet upp till 10 bar. Allt i ett tjocklek 12 mm.

Den nya Pro Trek PRW-3100 kommer snart att finnas tillgänglig hos alla auktoriserade återförsäljare och kommer att säljas med priser på 299 € för svart / stålfärgen, 319 € för den svart / blå och 399 € för silver (tillverkad av titanlegering ).

NEW COLLECTION PRO TREK PRW-3100 högteknologiska klockor för att dominera världens höjder

Perfekt balans mellan senaste generationens teknik, precisionsmekanismer och design med en stark personlighet

Milano, 26 oktober 2015 – Casios erbjudande av senaste generationens klockor berikas ytterligare med den nya PRW-3100 digitala klockkollektionen från varumärket PRO TREK. Den högteknologiska PRW-3100-kollektionen är dedikerad till älskare av utomhusscenarier, vandring och utomhussporter. Den finns i tre modeller utrustade med en ny ” super-twisted nematic ” LCD-skärm med hög kontrast som, i fall av en minskning av ljusstyrkan, den kan automatiskt tändas – lyser upp i färg – och erbjuder en mycket bred betraktningsvinkel för enastående läsbarhet.

Jämfört med den tidigare bästsäljande PRW-3000-linjen från vilken den hämtar inspiration, har den nya PRO TREK PRW-3100-serien en platt rostfri ramen och ett fodral vars mycket tunna tjocklek (endast 12 mm) erbjuder en avgörande och förfinad design, studerad i varje detalj för maximal komfort när du bär den på fältet. En snygg klocka med en stark personlighet och en omedelbar visuell inverkan.

Radiostyrd tack vare ett sofistikerat system som automatiskt synkroniserar tiden med signalen från sex radiostationer runt om i världen, utrustad med solladdning för en ekologisk strömförsörjning även i svagt ljus och den senaste generationens Triple Sensor Ver. 3 – bestående av en barometer för mätning av atmosfärstryck och temperatur, en digital kompass för riktning och en höjdmätare för att visa skillnaderna i höjdhöjd – den nya PRW-3100 erbjuder hög noggrannhet vid detektering av miljövärden och data. Med en garanterad vattentät värdering på upp till 10 bar är de ett rent koncentrat av teknik på naturens handled och utomhusälskare.

Det finns två modeller gjorda med ett mycket robust hartsfodral och en mjuk uretanrem – som lätt modelleras på handleden och garanterar extrem hållbarhet och komfort – och en modell med armband och fodral i mycket lätt titan. Utrustad med LED-bakgrundsbelysning för att belysa LCD-skärmen har de knappar med halkfri yta för att underlätta användningen även när man bär handskar.

Den nya PRO TREK PRW-3100-kollektionen finns i G-SHOCK Corso Como-butiken i Milano och i butikerna i PRO TREK-försäljningsnätverket.

För mer information: www.protrek.eu/it | www.facebook.com/protrekitalia ***

PRW-3100 specifikationer

Vattentät upp till 10 bar (100 m); motståndskraftig mot låga temperaturer (-10 ° C)

77,5 kHz (DCF77: Tyskland); 60 kHz (MSF: UK); 60 kHz (WWVB: USA); 40 kHz (JJY: Fukushima, Japan) / 60 kHz (JJY: Kyushu, Japan) / 68,5 kHz (BPC: Kina)

Automatisk mottagning upp till sex gånger om dagen; manuell mottagning

Visar 16 huvudpunkter; mätområde (0 ° till 359 °); kontinuerlig mätning i 60 sekunder; detektering grafisk display; bärande minne (vinkel och diagram); magnetisk avvikelse korrigeringsfunktion; funktion för detekteringskorrigering

Visningsområde: 260 hPa till 1100 hPa (7,65 till 32,45 inHg); atmosfärstrycksdifferensdiagram; diagram för barometertryckstrend (de senaste 42 timmarna)

Visningsområde: -700m till 10.000m; registrerar de senaste 14 höjdmätningarna med månad, datum och tid (inklusive minne för maximal / minsta höjd, beräkning av upp- / nedgångshöjd och kumulativ upp- / nedgångshöjd); höjdtrenddiagramvisning; inställning av mätintervall (var 5: e sekund / varannan minut); höjdskillnadsmätning (± 3000 m)

Displayintervall: -10 ° C till 60 ° C

1/10 av en sekund; mätkapacitet: 1000 timmar

Nedräkning

Måttenhet: 1 sekund (max 24 timmar)

5 oberoende dagliga larm; Timvis signal

Full digital automatisk kalender (fram till 2099); 12/24 timmars tidsformat; 3 kalenderlägen på displayen; 31 tidszoner (48 städer och samordnad universell tid); visning av stadsnamn; sommartid på / av; display för soluppgång / solnedgång; dagsljusdiagram; indikator för batterinivå; akustiska på / av-knappar; Helautomatisk LED-bakgrundsbelysning (Super Illuminator) med efterglöd

Tufft solsystem – hög kapacitet sol laddning strömförsörjning

Cirka 23 månader med energisparläge * PÅ efter full laddning
* Efter en viss period i en mörk miljö går klockan i viloläge och funktioner inaktiveras

Cirka 69 g (PRW-3100-1ER / PRW-3100Y-1ER); Cirka 106 g (PRW-3100T-7ER)