Chrome och Drive blir säkrare tack vare Project Strobe

Chrome och Drive blir säkrare tack vare Project Strobe

Google planerar att begränsa behörigheterna till tredjepartsutvecklare

Projekt Strobe är det projekt som lanserades av Google oktober förra året som syftar till att övervaka tillgång till de data som applikationerna av tredje delar de har, särskilt när de är länkade till Googles tjänster. De första målen i det förflutna hade varit Gmail och operativsystem för Android, nu är det tur Krom är Kör.

I det första fallet hänvisar vi särskilt till tusentals tillägg tillgängliga för webbläsaren, som ofta kräver olika behörigheter att jobba. Tja, utvecklare kommer snart att behöva begära endast behörigheter begränsat till de funktioner som tillägget måste utföra och underrätta mer användaren om policyerna för Integritet av samhället.

LÄS OCH: Stulna skott för Mi Band 4

När det gäller Drive, den välkända molnlagringstjänsten som erbjuds av Google, är målet att göra mer kontrollerad åtkomst via API av utvecklare från tredje part och övergår till en mer specifik modell som gör det möjligt för användaren att att välja exakt till vilka filer varje applikation har tillgång, snarare än att garantera lika standardåtkomst för alla.

Ändringarna träder i kraft från och med den här sommaren för vad som gäller förlängningarna och i första delen av programmet 2020 för Google Drive. Utmärkta nyheter som bekräftar vägen till mer kontroll på sina egna uppgifter som nyligen genomförts av Google och andra företag.

Källa: Google