Code.org lanserar ett utbildningsprogram riktat till barn

Code.org lanserar ett utbildningsprogram riktat till barn

Platsen Code.org är en pedagogisk plattform utformad för att lära elever i alla åldrar i principer för programmering. Den senaste nyheten som föreslås av den ideella föreningen är Kodstudio, det är en utvidgning av tjänsten riktad till dagisbarn.

Målet med detta projekt är uppenbarligen inte att lära barn ett specifikt programmeringsspråk, utan att börja mentalt förbereda framtidens programmerare.

LÄS OCH: Barn lär robotar att spela Angry Birds

Gränssnittet liknar det som ses i MIT App Inventor, med en blockstruktur som låter dig kombinera kodbitar som grafiskt representeras av bitarna, liknande det som händer när du gör ett pussel.

För att bidra till detta innovativa verktyg, åtminstone med ansiktet, finns det namn som Mark Zuckerberg är Bill Gates som kommer att presentera huvudlektionerna med videor. Barn kommer dock inte att lämnas åt sig själva framför monitorn; lärare kommer att kunna övervaka elevernas framsteg tack vare ett bekvämt gränssnitt, från vilket man kan ingripa även i realtid.

De projekt som genomförs, tack vare speciellt genererade säkra länkar, kan vara delas med familjen eller via sociala nätverk. Idén att introducera programmering för barn från dagis kan låta riktigt konstigt, men tiderna förändras och om en gång världen var “enklare” för kommande generationer kanske papper och markörer inte längre räcker.

Gata