Creative Sound Blaster FRee, vårt test (foton och video)

Creative Sound Blaster FRee, vårt test (foton och video)

Creative har alltid varit ett steg före i designen av många av sina produkter, ofta dikterar lagen eller i alla fall inte jagar tävlingen och skapar sin egen stil, aldrig för “flashig” men ändå original och intelligent. Detta är också den första tanken vi tittade på Sound Blaster FRee, som kontrasterar med sina fräscha och moderna linjer till de rena och seriösa (men alltid vackra) Sound Blaster ROAR.

Formen är som en parallellpipad med en sexkantig bas. På tre sidor finns metallgallret, medan vi på den fjärde finner gummifötterna att ligga kvar i ett plan. På en annan sida hittar vi alla nycklar och kontakter i fodralet. Dessa inkluderar tangenterna för att ändra låten, spela upp / pausa, en tangent för att byta mikrofon och en för att aktivera repetering / blandning (men det fungerar inte om anslutningen sker via Bluetooth). Det finns också en LOUD-knapp som låter dig öka volymen på högtalaren, vilket ger upp lite ljudkvalitet. Perfekt för de högsta festerna.

På en av de två baserna finns sedan volymknapparna, knappen för att svara på telefonsamtal och en för att slå på enheten. På kronan, strax före röd metallic finish, vi hittar tre lysdioder som indikerar högtalarens laddningstillstånd.

Creative Sound Blaste FRee - 3

Enhetens kvalitet är bra för typen av produkt. Det handlar inte om hög trohet utan om en utmärkt balans mellan kvalitet och volym, som alltid har varit i centrum för många kreativa produkter. Och som nämnts tidigare kan LOUD-knappen ge det lilla extra trycket och ge upp lite trohet. Du kan ringa handsfree-samtal i HD alltid med Bluetooth 4.0, medan du kan spara lite batteri genom att använda ingången AUX, placerad på baksidan bakom en gummiklaff. Detta döljer också microUSB-porten för laddning och platsen för en microSD (i det här fallet kan du använda upprepning / slumpmässig knapp).

Den är kompakt. Den är faktiskt 20 centimeter lång och väger 446 gram, så att du kan ta det med dig, vara lite större än en halv liters flaska vatten. Den är också certifierad mot stänk (IPX4) och du kan därför använda den utan större problem även vid poolen eller i köket. Att sedan ha ett ljud 360 ° (eller så kallar Creative det) du behöver bara hålla högtalaren upprätt. Nycklarna kommer då att vara överst och gummibasen håller den ordentligt på toppen, även om den kommer att vara lutande (men bara estetiskt). Batteriet förklaras hålla i 10 timmar och det verkliga resultatet är ganska nära det “teoretiska”.

Att lämna den mobila miljön FRee är också kompatibel med audio-USB, med USB-microUSB-kabeln för att ansluta den till en PC eller Mac. Med det kostnadsfria verktyget Creative kan du sedan hantera alla högtalarinställningar.

Creative Sound Blaster FRee är ett utmärkt alternativ till det utmärkta ROAR, något dyrare men framför allt större och tyngre. Du kan köpa FRee för 99 € på den officiella Creative-webbplatsen.