De 10 bästa gratis tillgänglighetsapparna för Android 2020

De 10 bästa gratis tillgänglighetsapparna för Android 2020

Det är ingen tvekan om att ett funktionshinder kan göra livet mer utmanande. Oavsett om du är synskadad eller fysiskt handikappad, är chansen att du inte kan använda din smartphone som andra. Om du är bland dessa användare kanske du redan har att göra med användbarhetsutmaningen som smartphones ofta utgör.

Det som är bra är att många tredjepartsutvecklare och Google gör ansträngningar för att göra det lite enkelt för användare med funktionshinder. Det finns gott om Android-appar tillgängliga i Google Play Store som kan hjälpa dig att arbeta din smartphone bättre.

De 10 bästa gratis tillgänglighetsapparna för Android 2020

Så i den här artikeln kommer vi att dela en lista över bästa Android-tillgänglighetsappar för användare med funktionshinder. Så, låt oss kolla in listan över bästa och gratis tillgänglighetsappar för din Android-smartphone 2020.

1. Tillgänglighetsskanner

Tillgänglighetsskanner

Det är en av de användbara apparna som alla ska använda. Android-appen främjar tillgänglighetsförbättringar för Android-appar utan att kräva några tekniska färdigheter. Det primära syftet med den här appen är att göra det lättare att läsa. Det föreslår användarna få förbättringar för Android-appar för att göra sakerna lite lätta att läsa eller komma åt. Till exempel kommer det att föreslå att du förbättrar texten genom att öka bakgrundskontrasten, färgen, ljusstyrkan etc.

2. Android-tillgänglighetssvit

Android tillgänglighetssvitAndroid tillgänglighetssvit

För de som inte vet är Android Accessibility Suite en av de bästa Android-appar som synskadade behöver använda. Appen stöds av Google och den är relativt enkel att använda. För att hjälpa synskadade att interagera med sina enheter erbjuder appen vibrationer, tal och hörbar feedback. Några av de viktigaste funktionerna i Android Accessibility Suite inkluderar välja att tala, en talkback-skärmläsare, växlingsåtkomst etc.

3. EVA ansiktsmus

EVA ansiktsmusEVA ansiktsmus

Det är en annan bästa Android-tillgänglighetsapp för de användare som har problem med pekinteraktion. Android-appen ger i princip människor med ryggmärgsskador och cerebral pares ett annat sätt att interagera med sina smartphones. Det låter användare styra sin smartphone genom ansiktsrörelser. Det lägger till en markör på telefonen som kan flyttas genom ansiktsrörelser.

4. Ljudförstärkare

LjudförstärkareLjudförstärkare

Tja, om du har en vän eller familjemedlem som lider av hörselnedsättning, rekommenderar du dem Sound Amplifier Android-appen. Som namnet på appen säger är Sound Amplifier en av de bästa och mest använda Android-tillgänglighetsapparna för att förstärka ljudet. Den plockar automatiskt alla ljud från din mikrofon och ökar de talrelaterade frekvenserna och minskar resten av delen. Användargränssnittet för Sound Amplifier är ganska rent och det är en av de bästa Android-tillgänglighetsapparna som kan ge bättre lyssningsupplevelse för användare som lider av hörselnedsättning.

5. Live transkribera

Live transkriberaLive transkribera

Med Live Transcribe vill Google hjälpa användare som är döva och hörselskadade. Android-appen använder Googles avancerade automatiska taligenkänningsteknik. Live Transcribe för Android är känt för transkription i realtid av hastighet och ljud till texten på enhetens skärm. Vad som är mer användbart är att Live Transcribe också fick tvåspråkigt stöd. Det betyder att det också kan konvertera talen på olika språk.

6. Genväg för tillgänglighetsinställningar

Genväg för tillgänglighetsinställningarGenväg för tillgänglighetsinställningar

Appen ger inga tillgänglighetsfunktioner, men den fungerar som en genväg för att hjälpa användare med funktionshinder. Den ordnar alla tillgänglighetsfunktioner på din telefon i en app. Till exempel finns det ett alternativ för röstassistenten, ljuddetektorer, text-till-tal etc.

7. Röståtkomst

RöståtkomstRöståtkomst

Den här appen är från Google och den är en av de tillgängliga tillgänglighetstjänsterna i Play Store. Appen är utvecklad för att hjälpa användare som har svårt att manipulera en pekskärm. Voice Access låter dig i princip styra din enhet med din röst. Du behöver bara använda röstkommandona för att navigera mellan appar och skärmar, redigera text, öppna appar etc.

8. Mobil tillgänglighet

Mobil tillgänglighetMobil tillgänglighet

Detta är en annan fantastisk Android-tillgänglighetsapp designad för blinda och synskadade användare. Den har en skärmläsare som läser högt vad som händer på din skärm. Bortsett från det har den också 13 tillgängliga applikationer som SMS, kalendrar, e-post, musikspelare, etc. som var särskilt utformade för synskadade.

9. Speechotes

SpeechotesSpeechotes

Den här appen är för dem som kämpar för att skriva ner korta eller långa texter. Det är en rösttypapp som just nu används av miljontals användare. Appen är ganska exakt eftersom den använder Googles taligenkänningstjänst. Det känner automatiskt igen många verbala kommandon för skiljetecken, ny rad etc.

10. e-diktat

e-diktate-diktat

Den här appen liknar ganska mycket Speechnotes-appen som hade listats ovan. Appen är avsedd att hjälpa användare som är döva och hörselskadade. Det är specialiserat på transkription i realtid av tal och ljud till texten på enhetens skärm. Den stöder också redigering av text i diktatläget.

Så det här är de tio bästa och mest användbara tillgänglighetsapparna för Android. Om du tror att vi har missat någon viktig app, låt oss veta i kommentarfältet nedan.