Demonstrerade förekomsten av gravitationsvågor, en upptäckt som revolutionerar modern fysik

Demonstrerade förekomsten av gravitationsvågor, en upptäckt som revolutionerar modern fysik

100 år efter deras teori gravitationella vågor äntligen har observerats. Sen när Albert Einstein han hade förutsagt dem gravitationella vågor har varit ett av de moderna vetenskapens stora obevisade mysterier, eftersom de är omöjliga att observera, åtminstone tills nu.

För bara några ögonblick sedan Nationella vetenskapsfonden meddelade världen att det för första gången var möjligt att att observera dessa svårfångade och svaga fysiska enheter. Upptäckten går tillbaka till 14 september 2015, då verktygen LIGO och VIRGO tog upp gravitationella vågor.

De LIGO, i USA och JUNGFRUN, belägna i Italien (Cascina, Pisa), är observatorier, som består av L-formade tunnlar 4 kilometer långa, som integrerar instrument så känsliga att de kan upptäcka variationer i storleksordningen tusendels proton.

LÄS OCH: Google firar uppfinnaren av det periodiska systemet och du borde också!

Bland dessa är de relaterade till den sensationella upptäckten: gravitationella vågor, som genererades för 1,3 miljarder år sedan genom sammanslagning av två svarta hål 30 gånger solens massa, som nådde jorden i september förra året.

Existensen av krusningar i rymdtidens tyg på grund av Allvarlighetsgrad de har därför demonstrerats tack vare detta historiska experiment, som stöds av den relaterade vetenskapliga publikationen, men som inte är något annat än den första av en lång serie.

Det antas faktiskt att gravitationella vågor kan ha med sig inte bara deformationer av rymdtid utan också information och nya begrepp universums natur. Väntar på nästa stora upptäckt lämnar vi dig med den historiska videon av det officiella tillkännagivandet och en enkel förklaring av teori om gravitationsvågor.

Via: Posten