Den amerikanska antitrusten har vissa misstankar om Apple-streaming

Den amerikanska antitrusten har vissa misstankar om Apple-streaming

USA: s justitieministerium anklagas påstås att Apple lobbyar etiketter för att missgynna Spotifys gratis tjänst

Det är inte första gången det Äpple placeras i centrum för dessa misstankar. Redan i början av april hade det europeiska antitrustföretaget inlett utredningar om ett eventuellt ingripande från Cupertino-företaget på musiketiketter att missgynna konkurrerande tjänster, som Spotify, och nu skulle det också finnas USA: s justitieministerium.

LÄS OCH: CD-skivor tappar takt när digital musik fortskrider

Enligt misstankarna skulle allt vara med tanke på den kommande lanseringen av Takter, tjänsten av Apple-musikströmning, född från förvärvet av det homonyma företaget och förmodligen anländer till WWDC i juni. Enligt vissa källor har Apple redan betalat för att ta bort sitt musikinnehåll från YouTube tidigare.

Takter, tack vare Apples närhet till skivbolag född med iTunes, kommer att fokusera starkt på exklusivt innehåll. För tillfället Äpple publicerade inga pressmeddelanden om det, men förra året dömdes hon till ett liknande ärende angående e-böcker och USA: s antitrusttvivel om att hon försökte ta mindre ortodoxa sätt att rensa vägen för henne musikstreamingtjänst, det verkar vara legitimt.

Via: The Verge