Den amerikanska militären vill ansluta hjärnor till datorer

Den amerikanska militären vill ansluta hjärnor till datorer

där DARPA för några timmar sedan tillkännagav ett nytt projekt som syftar till att skapa en neurala implantat med vilken du kan sätta hjärna med datorer .

De Neural Engineering System Design (NESD) kommer att vara en chip cybernetik, lika stor som en sockerkub och kapabel att överföra neuronala signaler i binär kod och vice versa, i nästan realtid.

LÄS OCH: “Fadern till cyborgs” har implanterat ett chip i hjärnan

Projektet har precis börjat och det tar lite tid innan vi kan se några konkreta resultat, även med tanke på målets komplexitet. Men Phillip Alvelda, chef för program NESD, säger att han är redo att möta science fiction-utmaningen och förklarar:

”Hittills är de bästa hjärn-dator-gränssnitten jämförbara med två superdatorer som kommunicerar med varandra via ett 300 baud-modem. Föreställ dig vad som kommer att vara möjligt när vi gör våra instrument kapabla att öppna kanalen mellan hjärnan och modern elektronik. “

För närvarande är de mest avancerade verktygen som vi har fri tillgång till röstkommandon och pekskärmar, men vem vet om det amerikanska militärorganets arbete kommer att vara nyckeln till framtiden församspel man-maskin.

Via: Nästa webbkälla: DARPA