Den europeiska utredningen av Apple saktar ner och pekar också på Google

Apple vs Europa: överklagar 14 poäng mot 14 miljarder dollar i skatt

Efter överenskommelsen med Italiensk taxman nästa utmaning för Äpple flyttar till europeisk nivå. Antitrust har faktiskt undersökt möjligheten att den irländska regeringen och Cupertino-jätten har undertecknat avtal för att främjaskatteflykt i utbyte mot jobb.

I början av året talade man om en maxi-fin uppskattningsvis 8 miljarder euro, men det kan ta längre tid än väntat innan man når en konkret slutsats.

Prioriteten är kvaliteten på arbetet med ärendet … Det är därför det är väldigt svårt att förutsäga när ett beslut kommer att vara klart

Margrethe Vestager, EU-kommissionär för konkurrens

Mängden arbete på Apple-Irland fall det skulle därför vara större än väntat men antitrustet tänker inte stoppa för detta. Efter att en signal som skickats av sökaren flyttas också till Google.

LÄS OCH: Inget avtal mellan skattemyndigheterna och Google om de 300 miljoner euro undvikits

Vestager har faktiskt avslutat uppdateringarna av utredningen genom att förklara att den är i kontakt med de brittiska myndigheterna, men allt är fortfarande i den inledande fasen.

Kort sagt, Europa verkar inte vara villiga att ge upp frågan även om det kommer att ta månader eller mer sannolika år, men med tanke på myndigheternas ansträngningar är det mycket troligt att något stort kokar i potten.

Källa: Reuters