Den första surfplattan med Chrome OS är verkligheten: här är Acer Chromebook Tab 10! (Foto)

 Den första surfplattan med Chrome OS är verkligheten: här är Acer Chromebook Tab 10!  (Foto)

Vi hade upptäckt det i slutet av januari och nyligen Chrome OS han förberedde sig för sin ankomst. Slutligen är det här: första tabletten i världen med Chrome OS ärAcer Chromebook Tab 10, tillägnad utbildningsvärlden!

Om Chrome OS hittills alltid har associerats med bärbara datorer, verkar denna surfplatta göra det mesta av operativsystemet, med tanke på kompatibilitet med den enorma parken Android-app via Play Store. Dessutom är systemet utvecklat för att bättre anpassa sig till utbildningsvärlden (genom licensen Chrome Education vilket möjliggör enklare hantering av IT-personal).

Tekniska funktioner

Skärm: 9,7 ″ QXGA vid 2048 x 1536 pixlar (264 dpi)

CPU: Rockchip OP1 (RK3399) – 2 Cortex A72-kärnor och 4 Cortex A53-kärnor

Bagge: 4 GB

Internt minne: 32 GB eMMC kan utökas via microSD

Backkamera: 5 MP

Fram kamera: 2 MP

Anslutning: Wi-Fi 2 × 2 MIMO 802.11ac, Bluetooth 4.1, USB 3.1 Type-C, ljuduttag

Vikt: 550 g

Mått: 172,2 x 238,2 x 9,98 mm

Batteri: 34 Wh (förklarad autonomi på 9 timmar)

Övrig: Wacom EMR-spets, koboltblå färg

Som du kan läsa i specifikationslistan är surfplattan också utrustad med Wacom EMR-penna, ett utmärkt tillskott när man överväger målgruppen, eftersom det kan vara mycket användbart för ta anteckningar eller anteckningar, underlättar dess användning i klassrummet.

Det är också bra att stöd kommer att läggas till Expeditions AR, en förstärkt verklighetsplattform utvecklad av Google. Å andra sidan närvaron avUSB 3.1 Type-C, även med tanke på prisintervallet.

Pris och tillgänglighet

För att få tag på Acer Chromebook Tab 10 måste du fortfarande vänta: tillgängligheten är inställd på Maj. Det amerikanska priset är $ 329, vilket förmodligen (och konstigt) kommer att konverteras till 329 € i vårt land. Om andra nyheter dyker upp kommer vi att uppdatera artikeln, under tiden njuta av den första Chrome OS-surfplattan i galleriet nedan.