Den första underjordiska trädgården är designad i New York (foto)

Den första underjordiska trädgården är designad i New York (foto)

Världens första underjordiska park öppnar om Manhattan, New York, senast 2018. Utrymmet för projektet skapades i det östra området av Delancey Street, nära Essex Street station.

LÄS OCH: Den största bredden av solpaneler

Området, en sex meter hög takbussdepå, sträcker sig tre kvarter från Essex Street till Clinton Street och har övergivits sedan 1948. För att få naturligt ljus in i parken optiska fibrer, som kommer att belysa området och ge växterna det de behöver för att växa.

Speglarna för att samla upp ljuset kommer att placeras på marknivå, och om ljuset inte är tillräckligt på grund av dåligt väder eller tid på dagen tillhandahålls också konstgjord belysning.

Projektet, kallat “Lowline”, den finansierades av lokala organisationer som Manhattan Community Board 3 och Lower East Side Business Improvement District och har redan testats i en utställning som illustrerade dess genomförbarhet 2012.

För närvarande hoppas föreningen som hanterar projektförverkligandet att kunna få alla tillstånd inom de närmaste åren för att starta en insamlingskampanj och avsluta byggandet till 2018.