Den nya Apple TV, med iOS 9 och App Store, kan komma i september

Apple TV är bara den fjärde mest populära strömmande enheten 2014, överträffad av Roku, Google och Amazon

Många väntade på henne vid sista WWDC i juni, men om det är sant att väntan ökar nöjet och med tanke på de senaste rykten om nästa Apple TV, i september kommer Apple-användare att ha något att glädja sig över.

Den nya TV-rutan från Apple borde faktiskt presenteras nästa månad och enligt en rapport från 9to5Mac kommer många nya funktioner att presenteras jämfört med den tidigare modellen, som släpptes för fem år sedan.

Med kodnamnet J34, den nya Apple TV kan baseras på en version av iOS 9 optimerad för TV, ha Siri stöd det är en App Store med dedikerad programvara.

LÄS OCH: Förhandlingarna fortsätter: Apple TV-streaming kan komma under hösten

Som redan läckt ut tidigare, a ny fjärrkontroll som stöder pekgester, liksom en SDK för utvecklare, mer internt minne och flera nya funktioner. Fortfarande när det gäller fjärrkontrollen föreslår vissa filer från OS X El Capitan beta att den kan stödja Bluetooth och infraröd, samt ha en ljudmodul inuti. Det är inte klart vad den senare kan användas till, men det är möjligt att föreställa sig möjligheten att ett ljuduttag kan ansluta hörlurar och inte störa andra medan vi tittar på TV, förutom naturligtvis användningen av Siri via fjärrkontrollen själv.

Slutligen, kvar i Siri-området och med tanke på närvaron av iOS 9, är det rimligt att förvänta sig integrationen av Proaktiv, Apples nya assistent som kan föreslå program och filmer baserat på våra preferenser och annan kontextuell information.

Kort sagt, många saftiga nyheter väntar oss på Apple TV, men enligt vad som har rapporterats kommer vi inte att se det i våra hem innan nästa år (precis i tid för att kunna njuta av vår nästa Netflix-prenumeration!).

Via: The Verge