Det nya utbudet av Acer-bärbara datorer med senaste generationens processorer och anslutningar kommer (foto)

Det nya utbudet av Acer-bärbara datorer med senaste generationens processorer och anslutningar kommer (foto)

Femte generationens Intel Core-processorer Wi-Fi-anslutning med stöd för 802.11ac-standarden är de två viktigaste innovationerna som introduceras i Acer-bärbara datorer som också anländer till den europeiska marknaden.

Modellerna i fråga ingår i serien Acer R13 red Ultrabook S7, och kommer att presenteras den 5 januari i Las Vegas, som en förhandsvisning av CES. Hårdvaruuppgraderingar är dock inte begränsade till endast processor och trådlöst kort.

I R13-serien, kännetecknad av en tjocklek på knappt två centimeter e vikt 1,5 kg hittar vi en 13,3-tums skärm, skyddad av Gorillaglas 3, kan rotera 180 ° och finns med upplösning WQHD (2 560 × 1440) eller Full HD, i det senare fallet med IPS-paneler.

De integrerade komponenterna lovar adekvat prestanda för varje användning. För att följa med den nya Intel-processorn hittar vi diskar SSD upp till 1 TB kapacitet och konfigurerbar i RAID-0och upp till 8 GB RAM-minne.

För att slutföra Acer R13 hittar vi ljudteknik som Dolby Digital Plus hemmabio är Acer Purified Voice, antireflexskärm (Zero Air Gap) och ljusstyrka.

LÄS OCH: Acer Aspire Switch 11, recensionen

L ‘Ultrabook S7, som namnet antyder, faller det i klassen av Tunna datorer, som fokuserar på bärbarhet. På endast 12,9 mm tjocklek och 1,3 kg denna bärbara dator, innesluten i en polerad aluminiumkropp, erbjuder bekvämligheten med en surfplatta med prestanda som en vanlig dator.

Som sin föregångare har S7 också roterbar skärm; detta, skyddat av Gorillaglas 2, har också pekfunktioner och kommer att finnas i samma varianter av R13 (WQHD och Full HD) men båda med IPS-teknik.

Hårdvaruutrustningen, förutom de nämnda komponenterna, innehåller 8 GB RAM, 128 eller 256 GB SSD-skivor (även i RAID-0), TwinAir-kylning och Wireless Display-teknik.

Dessa bärbara datorer kommer snart till den europeiska marknaden: kommersialiseringen förväntas under den aktuella månaden (januari 2015), med priser från 999 € för R13-serien och 1199 för S7 Ultrabooks, vilket gör dem till ett intressant alternativ för dem som letar efter en ny bärbar dator i början av året just började.