Dina selfies blir bokstavligen konstverk tack vare MIT och IBM: hur man provar det nu (foto)

Dina selfies blir bokstavligen konstverk tack vare MIT och IBM: hur man provar det nu (foto)

(MIT) ed IBM samarbeta inom Watson-projektet för att träna allt mer kraftfulla artificiella intelligenser och i den meningen har de utvecklat ett verktyg som tilldelar var och en riktigt ansikte ett porträtt bland många konstverkär.

Du kommer nog att komma ihåg att Google utvecklade en liknande verktyg implementera den i sin Arts & Cutlure-app. Det nya verktyget från IBM och MIT finns på denna webbplats och det är det redan tillgänglig för alla. Det kräver helt enkelt att ladda upp en bild som porträtterar ett ansikte för att returnera konstverket som mest ser ut som till det riktiga ansiktet. Artificiell intelligens tar hänsyn till olika ansiktsparametrar för att välja det mest likartade porträttet och förlitar sig på en databas på ca. 45 000 konstverk.

LÄS OCH: Honor 20 Pro, recensionen

Modellen som används av forskare kallas och är inte begränsad till att bara ”måla” bilden som gör den lik ett konstverk utan välj och känna igen gemensamma fysiognomiska parametrar med befintliga konstverk.

Oroa sig för din data? Forskare från de involverade laboratorierna ser till att de kommer inte att använda selfies mottagna för dolda motiv e de kommer inte att behålla dem på sina servrar efter att parkopplingen är klar.

Via: The Verge Source: AI Portraits