Dish Network slutför förvärvet av Boost Mobile från T-Mobile

Dish Network slutför förvärvet av Boost Mobile från T-Mobile

Nästan ett år efter att Dish Network gick med på att förvärva Sprints förbetalda tillgångar från T-Mobile, har affären officiellt gjorts.

Dish bekräftade idag att det har förvärvat Boost Mobile och gått in på den amerikanska trådlösa marknaden. Med sitt förvärv av Boost på 1,4 miljarder dollar har Dish mer än 9 miljoner kunder. Dish har satt sin COO, John Swieringa, som ansvarar för Boost och rullade också ut en ny Boost Mobile-logotyp som du kan se ovan.

Som en del av denna typ av omstart av Boost Mobile kommer Dish att lansera två nya planer. Den första är en $ hrink-It! plan som faktiskt erbjöds av Boost långt tillbaka på dagen, efter att ha avbrutits i juli 2014. Det börjar på $ 45 för 15 GB och det priset sjunker med $ 5 efter 3 betalningar i tid och sjunker sedan med ytterligare $ 5 efter 6 totalt i tid betalningar.

Båda dessa planer kommer att finnas tillgängliga från Boost Mobile från och med imorgon den 2 juli.

Och sedan finns det nätverket. Dish har för närvarande inte ett eget nätverk, så som en del av avtalet med T-Mobile kommer Dish och dess kunder att ha tillgång till T-Mo-nätverket i 7 år. Under den tiden kommer Dish att bygga ut sitt eget fristående 5G-nätverk.

Förutom förvärvet av Boost Mobile kommer Dishs avtal med T-Mobile att det spenderar 3,6 miljarder dollar på rikstäckande 800MHz-spektrum som tidigare tillhörde Sprint. Detta hjälper Dish att bygga ut sitt eget nätverk.

Skålen krävs för att distribuera ett 5G-nätverk som täcker 70 procent av USA: s befolkning senast den 14 juni 2023. Om det inte når det målet måste det betala 2,2 miljarder dollar till USA: s finans. Så Dish har lite arbete att göra under de kommande tre åren.