DJI: en ny termisk kamera och “oändliga moduler” för framtiden för företagsdronor (foton)

DJI: en ny termisk kamera och

DJI ger drönare för kommersiellt bruk

28 mars 2018 – DJI, världsledande inom civila drönare och flygfotograferingsteknik, har meddelat antagandet av ny teknik och verktyg för att skräddarsy sina företags drönplattformar för specialiserade aktiviteter: infrastrukturinspektion, jordbruk precision, brandbekämpning och sökning och räddning.

Den nya DJI Zenmuse XT2 värmekameran, skapad i samarbete med FLIR Systems, är ett viktigt verktyg för drönoperatörer för att fånga värmesignaturer som är osynliga för blotta ögat. Dess visuella och termografiska sensorer sida vid sida ger oöverträffad datainsamling och lägesmedvetenhet vid nödtjänster, katastrofåterställning och industriell inspektion. DJI: s nya och kraftfulla SDK (Payload Software Development Kit) gör det möjligt för drone-startups, utvecklare, sensor- och enhetstillverkare att enkelt integrera kameror, sensorer och andra typer av nyttolaster på DJI-drönare och därmed utnyttja deras verkliga potential att drönarteknik kan ge företag, regeringar och forskare som börjar använda drönare i himlen runt om i världen.

”Med Zenmuse XT2 fortsätter vårt långvariga samarbete med FLIR Systems att skapa den mest kraftfulla värmefotograferingslösningen hittills på en drönare. Detta representerar ett viktigt steg framåt för yrkesverksamma inom allmän säkerhet som använder drönare för att rädda liv och skapa nya industriella applikationer på olika nivåer – säger Jan Gasparic, chef för Enterprise Partnerships på DJI – Vår nya nyttolast SDK tillåter alla tillverkare för att skapa en specifik nyttolast för deras kunders behov som fungerar perfekt med DJI-flygplan. Vi tror att båda dessa framsteg inte bara kommer att stärka DJIs ledarskap i den kommersiella drönareindustrin, utan kommer också att ge en kraftfull, flexibel och standardiserad plattform som kunder i olika branscher kan lita på. “

Intelligent termisk data för kritiska uppdrag

Zenmuse XT2 är en kraftfull värmekamera som förvandlar data till användbar information. Dess gimbalstabiliserade dubbla sensordesign kombinerar FLIRs avancerade radiometriska värmekamera med en 4K-videokamera för att drönare ska kunna se termisk och visuell data under flygning, vilket ger en oöverträffad mångsidighet och bilddetaljer för högpresterande användningar från industriella inspektioner till allmänna säkerhetsåtgärder.

Med inbyggda smarta funktioner kan professionella drönare använda FLIR MSX-teknik för att kombinera visuell och temperaturdata till en enda bild, så att operatörer enkelt kan identifiera objekt av intresse. DJI: s unika Spotlight Pro-funktioner gör det möjligt för operatörer att fokusera på säker flygoperation och datatolkning medan kameran automatiskt spelar in ett objekt genom två intelligenta flyglägen: QuickTrack centrerar kameran på det valda området medan HeatTrack automatiskt spårar hetaste objektet i sikte. Funktionen Temperaturvarning tolkar termisk data i realtid och varnar drönare när ett objekts temperatur överskrider kritiska trösklar.

”Vi är glada att fortsätta vårt samarbete med DJI när det gäller att utveckla sensorer för deras branschledande drönplattformar – säger Frank Pennisi, vd för industrienheten vid FLIR Systems – Zenmuse XT2 använder vår Tau 2-värmekamera på toppmodern att skaffa exakta temperaturdata för varje pixel, vilket säkerställer att drönare har tillgång till så mycket information som möjligt under kritiska och ofta livräddande uppdrag ”.

Zenmuse XT2 är kompatibel med DJI: s Matrice 200-serie och Matrice 600 Pro-affärsdronor och kommer att finnas tillgänglig för DJI Pilot-mobilappen för Android och senare för DJI XT Pro-mobilappen för iOS-enheter. Dess robusta design och IP44-betyg ger dess mångsidighet möjligheten att flyga under en mängd olika förhållanden, inklusive regn, snö, rök och dimma[1]. Med en 12 megapixelkamera finns den i två termiska sensorupplösningar på 640 x 512 eller 336 x 256, med 9 mm, 13 mm, 19 mm och 25 mm linser.

För mer information om Zenmuse XT2, besök: dji.com/zenmuse-xt2.

Titta på en DJI Zenmuse XT2-demonstration med proffs för allmän säkerhet vid DJI Enterprise EMEA-evenemanget den 17 april 2018 i Nederländerna.

Framtiden för kommersiell anpassning av drönare

DJI: s nya nyttolast SDK tillåter att icke-DJI-kameror, sensorer och nyttolaster som luft-till-mark-kommunikationsverktyg och -enheter kan monteras och integreras direkt i DJIs Matrice 200-dronserie. Genom att öppna detta lager av DJIs kärnteknologi för det kommersiella drone-ekosystemet kan alla tillverkare, utvecklare eller forskare skapa en anpassad drone för ett specifikt syfte eller bransch.

DJI minskar flera nivåer av komplexitet med introduktionen av DJI Skysport, en gimbaladapter som låter dig integrera en extern nyttolast i DJI-drönare. Med DJI Skysport gimbaladapter, kretskort och API-åtkomst kan en extern sensor eller nyttolast enkelt installeras och fjärrstyras som om det vore en DJI Zenmuse-kamera. Systemet ansluts direkt till drönarens strömförsörjning, vilket eliminerar behovet av externa kablar och batterier. Payload SDK ger också åtkomst till drönarens kraftfulla Lightbridge-kommunikationssystem, vilket ger operatörer möjlighet att kommunicera direkt med sensorn och ta emot data i realtid.

”På SLANTRANGE är vårt uppdrag att tillhandahålla värdefull ny information till jordbrukare och agronomer som gör det möjligt för dem att producera mer med mindre genom nya fjärranalys- och flyganalysapplikationer – säger Michael Ritter, VD för Slantrange – Hittills har vi varit tvungna att ansluta 3p-sensor till DJI-drönare med externa kablar och batterier som ökar komplexiteten och viktigast av allt, viktökning genom att negativt påverka flygtiden. Med DJI: s nya Payload SDK får våra kunder en färdig sensor och en fullständig förståelse för dess status, vilket säkerställer att varje flygning ger kvalitetsdata. ”

För mer information om hela paketet med Payload SDK och DJI-utvecklingslösningar, besök: developer.dji.com/payload-sdk

Tillgänglighet

Zenmuse XT2-kameran kan nu köpas av auktoriserade DJI Enterprise-återförsäljare över hela världen. För att hitta en lokal Enterprise-återförsäljare, besök: www.dji.com/where-to-buy. DJI kommer att erbjuda tillgång till sin Payload SDK via utvecklarportalen på developer.dji.com/payload-sdk.

[1] Där det är tillåtet enligt tillämpliga lagar och förordningar